PREVENTIVNI LEKARSKI PREGLEDI U ORGANIZACIJI SNS-A

 

LESKOVAC

 

Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac danas je organizovao  akciju preventivnih lekarskih pregleda u Mesnoj zajednici Stojan Ljubić.

Goran Tojaga  iz Saveta za zdravstvo SNS-a   kaže da je razlog ovih aktivnosti „jednostavan” I da je “. Srpska napredna stranka  jedna odgovorna stranka koja je trudi da volonterskim aktivnostima svojih članova iz oblasti medicinske delatnosti pruži relevantni doprinos u delu prevencije, ranog otkrivanja i prevencije kardio-vaskularnih i psihijatrijskih obolenja i time smanji njihovu incidencu  tako što će

Upućivati  obolele ili one koji su  pod rizikom na dodatne analize i specijalističke preglede u okviru Doma zdravlja i Opšte bolnice.

Tojaga je dodao i da na ovaj način olakšavaju dostupnost blagovremenog lečenja, naročito u rizičnim grupama naše lokalne zajednice i građanstva.

 

Pored lekara specijalista interne medicine danas je bio uključen I neuropsihijatar.

Razlog je, kažu,  uzlazni trend neuropsihijatrijskih poremećaja i njihov uticaj na nastanak gotovo svih somatskih obolenja, kao i ogromnu ulogu depresivnog poremećaja na povećanu smrtnost.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare