Pretnje uredniku “Drvotehnike”

BEOGRAD

Urednik časopisa Drvotehnika Dragojlo Blagojević dobio je telefonske pretnje smrću u noći između 12. i 13. jula, nakon objavljivanja julskog broja časopisa, objavilo je večeras Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Dragojlo ti si? Jel to onaj pokojni, što je umro pre godinu. A nije, nije, tek će umreti, poručio mu je muški glas, upozoravajući ga da će tek videti ko je. Na Blagojevićevo insistiranje da se predstavi, muškarac je rekao da se zove Stanko Vasić, što je, prema oceni novinara, verovatno lažno ime, prenosi NUNS.

Vasić pretpostavlja da pretnje imaju veze sa tekstom pod nazivom “Raspodela sirovine iz državnih šuma pod velom tajne”, koji je objavljen 11. jula.

U tom tekstu Blagojević piše kako “šumarski moćnici drvo preprodaju po duplo većim cenama, a država sve to dugo toleriše ili podstiče”, kao i da raste izvoz drvnih sortimenata, a “domaći drvoprerađivači imaju velikih problema u snabdevanju sirovinom, otpuštaju radnike, uvoze sirovinu i imaju daleko veće troškove proizvodnje, a sve se to odražava na tržište i džep krajnjeg kupca”.

To nije prvi put da Blagojević dobija pretnje, jer mu je na isti način, u januaru 2020. godine, prema njegovim rečima, pretio generalni direktor Javnog preduzeća Srbijašume Igor Braunović, koji je demantovao da je to uradio.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare