Koalicija : Osuda izjave Đukanovića

BEOGRAD

Koalicija za slobodu medija osudila je večeras uvrede koje je funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović izneo na račun nekadašnjeg predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedima Sejdinovića, koga je etiketirao kao “srbomsrca”.

Koalicija je upozorila javnost i državne institucije na izuzetnu opasnost takvih uvreda, kao i etiketirinja Sejdinovića kao „srbomrzca“, jer one dolaze ne samo od funkcionera vladajuće stranke, već i od člana Visokog saveta sudstva.

Kada vređa i preti osoba koja utiče na funkcionisanje pravosuđa, to je alarm za sve građane Srbije, čija prava su prepuštena politčkim moćnicima koji pokušavaju da potčine kompletan pravosudno sistem, navodi se u saopštenju.

Zbog toga Koalicija poziva sve evropske i međunarodne institucije koje se bave zaštitiom prava novinara, ali i ljudskih prava uopšte, da izvrše pritisak na vlasti u Srbiji kako bi se zaustavila erozija pravne države i urušavanje civilizacijskih tekovina savremneih demokratskih sistema.

Koaliciju za slobodu medija čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“ i “Slavko Ćuruvija” Fondacija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare