Preobraženjsko pojanje” u Narodnoj biblioteci

NIŠ

   Jedanaesti Festival književnog stvaralaštva na narodnom govoru „Preobraženjsko pojanje” biće održan 19. i 20. avgusta od 19 časova u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac”.

   Prvo veče biće posvećeno poeziji a drugo prozi na dijalektu. U programu će učestvovati nagrađeni autori i gosti Festivala.

   Radove koji su ove godine stigli na konkurs festivala “Preobraženjsko pojanje” ocenjivao je žiri u sastavu: Slavka Vojinović, Minja Ilijeva i Biljana Stanojević.

   Nagradu “Reč baštine” za poeziju žiri je dodelio Negoslavi Stanojević iz Niša (koja je dobila i nagradu za prozu), Vesni Đurković (Niš) i Draganu Veličkoviću (Grdelica). ”Reč baštine” za prozu dobili su i Nataša Panić (Pirot) i Emilija Ostojić Kaculj (Niš).

   Priznanje “Ranka Ranđelović”, za dugogodišnje stvaranje na dijalektu i doprinos afirmaciji festivala, dobio je Milko Stojković iz Smederevske Palanke.

    Festival “Preobraženjsko pojanje” organizuju Društvo umetnika „Svetionik“ Niš, Narodna biblioteka „Stevan Sremac”, Niški pesnički krug i Udruženje građana „Javne manifestacije” Niš. Dvodnevni program manifestacije po pravilu privuče brojnu publiku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare