Preminuo jedan pacijent u Vranju, pozitivno 211 osoba u Pčinjskom okrugu

VRANJE-SURDULICA-VLADIČIN HAN-BUJANOVAC-TRGOVIŠTE-BOSILEGRAD-PREŠEVO

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara u Vranju je bitku sa korona virusom izgubio jedan pacijent, zvanični su podaci Zdravstvenog centra.

Ova ustanova hospitalizovala je 15 pacijenata, svi su pozitivni na korona virus i sa upalom pluća. Na kiseoniku je sedam pacijenata. Na bolničko lečenje su primljene tri osobe. Kući je otpušteno jedno lice. U kovid bolnici je 61 slobodno mesto.

U Kovid ambulanti ATD, tokom jučerašnjeg dana, obavljeno je 298 pregleda, 152 prva i 146 kontrolnih. 

Dečja kovid ambulanta imala je 32 pregleda, urađeno je 29 antigenskih testova. Analize su pokazale da je jedno dete školskog uzrasta pozitivno na kovid-19.

U Pčinjskom okrugu, u subotu, je testirana 91 osoba manje nego prethodnog dana. I broj zaraženih je manji. Na virus korona pozitivno je 211 građana, a kod poslednjeg preseka je bilo 257 inficiranih, zvanični su podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

U Vranju je 118 novoobolelih, Surdulici 40, Vladičinom Hanu 26,  Bujanovcu 10, Trgovištu devet, dok su u Bosilegradu i Preševu po četiri nova slučaja infekcije.

Od početka imunizacije u Vranju je data ukupno 117.181 doza svih vakcina, saopšteno je iz Zdravstvenog centra u tom gradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare