Pokloni za pacijente dečijih klinika stigli i iz Medicinske škole „Dr Miodrag Lazić“

NIŠ

Učenici medicinske škole „dr Miodrag Lazić“ na inicijativu Učeničkog parlamenta, a kroz humanitarnu akciju „ Čar na dar“, donirali su igračke za pacijente na Odeljenju hematoonkologije Klinike za dečije interne bolesti UKC Niš.  

Pomoćnica direktora medicinske škole „dr Miodrag Lazić“ LJiljana Jelenković kaže da su njihovi učenici odgovorni mladi ljudi te su akcije prikupljanja pomoći kako za ustanove tako i za pojedince kojima je pomoć potrebna , česte u njihovoj školi

                       

„ Učenički parlament naše škole je do sada organizovao akcije za ustanovu Mara, dom Duško Radović kao i za pojedince kojima je pomoć bila potrebna. Više puta godišnje, u holu naše škole nalazi se tzv. „humanitarna kutija“ za prikupljanje priloga učenika ali i zaposlenih u školi. Upravo tako su i prikupljena sredstva za igračke koje smo doneli dečijoj klinici“, kazala je Jelnković.

                Poklon koji su predstavnice Učeničkog parlamenta Jelena Dejanović i Mila Zdravković, donele Klinici za dečije interne bolesti, sadrži igračke koje su birane na osnovu dogovora sa predstavnicima klinike.

                         Kako ističu u medicinskoj školi, iako su neposredni kontakti unazad dve godine ređi zbog osetljive epidemiološke situacije, saradnja između ove obrazovne institucije i najveće zdravstvene ustanove u ovom delu Srbije Univerzitetskog kliničkog centra Niš , je intezivna na svim poljima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare