Preminulo 70 radnika u prošloj godini

BEOGRAD

Sindikat Nezavisnost je danas u Pančevu obeležio Svetski dan bezbednosti i zdravlja na radu sa ciljem da nadležnim državnim organima, poslodavcima ali i celokupnoj javnosti skrene pažnju da je samo prošle godine 70 zaposlenih u Srbiji izgubilo živote zbog nebezbednih uslova rada.

Predsednica Nezavisnosti Čedanka Andrić izjavila je za portal Nezavisnost.org da su se fatalne posledice za te radnike mogle izbeći “da su primenjene mere za bezbedan rad”.

Kako se navodi, Međunarodna organizacija rada povodom 28. aprila – Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu ukazala je na potrebu i mogućnosti efikasne saradnje između poslodavaca, radnika i vlada kako bi se na najbolji način sprovele mera bezbednosti i zdravlja na radu koje mogu da spasu milione života širom sveta.

Skoro 30.000 ljudi moglo bi da izgubi život na poslu u zemljama Evropske unije tokom ove decenije ukoliko se radna mesta ne učine bezbednijim, upozoreno je danas iz Evropske konfederacije sindikata povodom Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu, preneo je portal Nezavisnost.org.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare