Panađur zdravlja

LESKOVAC

U Leskovcu je danas održan 7. Panađur zdravlja. Ovu manifestaciju su organizovali Predškolska ustanova „Vukica Mitrović“ i Naučni klub Centra za stručno usavršavanje, uz podršku Centra za promociju nauke. Tokom posete Centru za stručno usavršavanje deca pripremno predškolskih grupa PU „Vukica Mitrović“ su bila u mogućnosti da borave u četiri prostora (biološki kabinet, anatomski kabinet, lekovito bilje i hrana kao lek, dvorište Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju) u kojima su se odvijale različite aktivnosti i gde su im stručnjaci, profesori, asistenti i studenti Tehnološkog fakulteta i učenika Medicinske škole iz Leskovca govorili o temama vezanim za ljudsko telo i očuvanje zdravlja. Deca su mogla da pogledaju i zanimljive kratke filmove i projekte koje su radili u vrtiću na ove teme. U dvorištu Centra data je mogućnost i prilika da isprobaju svoje fizičke sposobnosti i sportski duh kroz zabavne takmičarske igre.

Direktorka CSU Anđela Kostić Minić kaže da su deca imala priliku da povežu zdravlje i nauku.

„Deca su mogla da vide na koje sve načine nam nauka pomaže da budemo zdravi, a imali su priliku da nešto nauče o zdravim stilovima života i navikama. Naša primarna delatnost je usavršavanje u obrazovanju, ali nam je srce puno kada organizujemo ove događaje sa puno dece i nadam se da će ih biti još više.“

Olivera Tošić, direktorka PU „Vukica Mitrović“ kaže da iskustvo sa ranijih panađura govori da deca uvek imaju mnogo pitanja o zdravlju, što je i bila inspiracija za organizaciju ovogodišnjeg.

„Ovde danas imamo tri kabineta, biološki, anatomski i kabinet lekovitog bilja i zdrave ishrane, a u dvorištu smo organizovali takmičarske aktivnosti kako bi deci govorili o važnosti boravka na otvorenom i sportskim aktivnostima. Deca će uzeti aktivno učešće u panađuru kako bi što bolje zapamtili sve što im se predstavi.“

U ime loklane samouprave Brankica Stamenković, članica Gradskog veća, naglasila je da je na svima velika odgovornost kako bi se deci obezbedilo podsticajno okruženje i pružilo što više mogućnosti da steknu nova znanja i iskustva, što se kroz ovakve manifestacije i čini.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare