Prekinuti radovi na izgradnji stadiona

VRANJE

Rekonstrukcija Gradskog stadiona u Vranju je stopirana. Radovi su trajali samo petnaestak dana. Prekinuti su po nalogu građevinske inspekcije, s obzirom da su napravljeni izvesni propusti.

„Građevinska inspekcija je nakon izlaska na teren i snimanja situacije zaustavila izvođenje radova, jer nije poštovana projektna dokumentacija. Zapravo izvođač radova nije ispoštovao proceduru u postavljanju izolacione tampon zone oko terena. Dok se propust ne otkloni rekonstrukcija neće biti nastavljena“, izjavio je za JUGpress, član Gradskog veća zadužen sa sport, Nenad Đorđević.

On nije mogao tačno da kaže kada će radovi biti nastavljeni, ali je istakao da sve mora da se uradi po projektu koji finansira Evropska unija.

Rekonstrukcija Gradskog stadiona u Vranju se izvodi u okviru programa „Unapređenje sportske infrastrukture kao osnove za razvoj mladih sportskih talenata“.
Program se sprovodi u okviru prekogranične saradnje između Vranja i Montane, grada u Bugarske.

Radovi se istovremeno izvode u oba grada i Evropska unija je odobrila po 266.000 evra. Sa 15 odsto potrebnih sredstava učestvuje lokalna samozuprava. U prvoj fazi biće zamenjen travnati pokrivač i postavljena rasveta.

Radovi su počeli 27. juna, a rok završetak je druga polovina 2018. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare