Preduskršnje radosti u Dečjem kulturnom centru

NIŠ

U dečjem kulturnom centru danas je bilo veselo. Deca od tri do šest godina  su sa mamama, tatama, farbali uskršnja jaja i pripremali se za najradosniji praznik „Uskrs“. Bili su tu i bake i deke koje su pomagali svojim unucima.

„Ovde se uvek dešavaju najlepše stvari jer su namenjene prvenstvano deci. To je i svrha našeg postojanja dugih sedamdeset godina, a evo ulazimo u 71. godinu od osnivanja Dečjeg kultturnog centra. Danas , na Veliki čatrvrtak tradicionalno, uskršnje oslikavamo jaja. To je radionica koja je namenjena deci, njihovim roditeljima i našim saradnicima, organizatorima ove manifestacije. Trudimo se da skrenemo panju na tradicionalne i porodične vrednosti, jer je to ono što bi trebalo da svi vidimo kao svoje uporište kada je u pitanju stvaranje zdravih odgovornih ljudi, pojedinaca, odgovornosti obrazovanja i vaspitanja dece i kada je u pitanju podizanje kulturne svesti kod mladih. Zato se i trudimo da učestvuju članovi  uže porodice i da to zajedništvo u periodu kada su praznici damo značaj i da skrenemo pažnju na to da je porodica najbitnija i da ove praznične momente zajedno iskoristimo u pripremanju najvećeg hrišćanskog praznika“, rekla je direktorka Dečjeg kulturnog centra Sandra Petković.

Direktorka Sandra Petković najavila je i izlobu dečjih radova.

 „Sledi izložba tih jaja. Biće organizovana u našem holu a potom će deca moći da preuzme svoje jaje. Ranije smo radili izložbe humanitarnog karaktera ali ovoga puta će bizložba biti revijalnog karaktera“.

Nisu se samo farbala jaja. Pravila se uskršnja dekoracija, zeke, baloni, mašne… Hol Dečjeg kulturnog cenra već danas je bio uskršnje ukrašen.

Deca su se danas lepo druila i bila vrlo kreativna.

Andrijana Peić ima samo četiri godine ali zna da je najradosniji dečji praznik Uskrs. Ona je redovni član Dečjeg kulturnog centra, kako kaže „ovde je da bi nešto naučila“ a danas će farbati jaje u crvenu boju .

Aleksa Đorđević će  bojiti jaje u zeleno ali voli i šarena jaja. Njemu će, kako kaže pomagati mama vaspitačica  i drugarice. Za Uskrs kaže „baš je lep praznik“ i da će kući farbati jaja i za kuću.  

Za kulturno umetnički program su se pobrinuli članovi sekcija Dečjeg kulturnog centra.

„To su deca iz sekcije violine, učesnici Festivala „Majska pesma“ što je i najava i preduvertira za 45. Majsku pesmu.  Ovo je najstariji festival dečje muzike u našoj zemlji i jedina javna gradska manifestacija koja je namenjena deci  a biće realizovana 23. maja u Domu vojske“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare