Predstavnici Ministarstva prosvete u Školi za tekstil i dizajn

LESKOVAC

Savetnica ministra prosvete za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić posetila je danas  Školu za tekstil i dizajn u Leskovcu.

 

Ona je obišla  trening centar – radionice za pletenje, radionice konfekcije, kabinet tkanja, kabinet za crtanje i slikanje i kabinet grafike, upoznala se sa radom ove škole i pritom izjavila da je ovo sjajan primer dualnog obrazovanja.

„Saradnja sa nemačkom kompanijom Falke , koja zapošljava decu nakon školovanja je svakako ugledan vid dualnog obrazovanja u ovom trenutku koji se odvija u Leskovcu i mi smo zaista ponosni što zatičemo ovakvu situaciju. Ovaj vid obrazovanja, a ne samo nivo obrazovanja, omogućava mnogo benefita našoj deci, da tokom školovanja aktivno učestvuju u privrednim subjektima i da se nakon toga odmah i zapošljavaju.“

Što se planova ministarstva tiče, Grujićeva je rekla da nema prioritetne regije.

„Planiramo da sprovodimo dualno obrazovanje kroz sve nivoe obrazovanja. U osnovnoj školi ćemo se baviti preduzetničkim obrazovanjem i vaspitanjem, a u srednjim stručnim školama i na visokom obrazovanju ćemo se takođe baviti uvođenjem ovog aktuelnog nacionalog modela dualnog preduzetničkog vaspitanja i obrazovanja.“

Direktorka škole Mare Karanfilović priznaje da je poseta delegacije Ministarstva prosvete izuzetno važna za školu.

skola-ya-tekstil-i-dizajn-ministrstvo-2 skola-ya-tekstil-i-dizajn-ministrstvo-1 skola-ya-tekstil-i-dizajn-ministrstvo-3

Škola za tekstil i dizajn iz godine u godinu ima sve više učenika. Godine 2013. je bilo 21 odelenje sa 311 učenika, a sada ima 17 odelenja sa 302 učenika. Broj bi bio veći da škola nije pre dve godine ostala bez obrazovnog profila tehničar dizajner enterijera industrijskih proizvoda.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare