Predstavljeno Udruženje gradjana “I ja se pitam”

Udruzenje gradjana "I ja se pitam" press

LESKOVAC

Na današnjoj konferenciji za novinere, održanoj ispred ulaza u zgradu uprave grada Leskovca, najvaljen je početak rada Udruženja gradjana “I ja se pitam” .

O ovom novoosnovanom udruženju kao i o tome čime će ono da s ebavi, govorili su članovi Upravnog odbora Aleksandar Rangelov, Danijela Vlahović i Bratislav Stamenković.

A mesto na kome drže konferenciju za novinare objasnili su time da , i posle više dana od zahteva da koriste salu Gradskog veća, nisu dobilo odgovor gradske uprave.

Udruženje građana „I Ja se Pitam“ je osnovano u avgustu ove godine a, kako je navedeno ” radi ostvarivanja ciljeva razvoja građanskog društva, demokratije, kulture življenja i vladavine prava i okuplja slobodomisleće stanovnike Leskovca i okoline koji nisu politički opterećeni i žele da rade na ostvarenju ovih ciljeva”.

Udruzenje gradjana “I ja se pitam” press

“Svesni smo, kao građani, da je politički ambijent u društvu narušen, da ne postoje osnovni uslovi za demokratske procese, dijalog i politički pluralizam i da nepostojanjem opozicije ne postoji kritičko sučeljavanje koje treba da vodi boljitku društva i njegovom razvoju. Građani su skrajnuti kada je u pitanju donošenje društveno važnih odluka i sve to utiče na život svih, ne samo u Leskovcu, već u čitavoj državi”, rečeno je na press konferenciji.

Udruženje „I Ja se Pitam“, će između ostalog raditi na povećanju učešća građana u donošenju odluka od javnog značaja i sa tim aktivnostima i započinjemo naše delovanje, kroz edukaciju, promociju i direktno učešće u tom procesu.

Gušenje građanskog delovanja je gubljenje građanskog identiteta i stvaranje podanika. A to neke političke stranke jako dobro rade i na taj način kreiraju zavisnost građana od tih istih stranaka i pojedinaca”, rečeno je na kongerenciji za novinare a zainteresoavni građani su pozvani da se priključe ovom udruženju.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zažuljenko
Zažuljenko
1 godina pre

“Ana lepo izgleda, baš lepo”, tačno. Za kod Lee Kiš ili “Praktičnu ženu” na tv Prva. Dajte, ljudi, molim vas, nemojmo se ….avati. U ovoj grupi ljudi Danijela je jedina osoba sa stavom, mišljenjem, osoba koja stalno nadograđuje svoje znanje, koja ume da razmišlja.
Ostale ne želim da komentarišem, da oblici života koje zovemo botovi ne bi likovali.

pticica
pticica
1 godina pre

Jel ovo na slici gospodin Srba Antic? Pa taj redovno izvestava Cvetanovica sta se desava po gradu. Bio je dugo u vezi sa njegovom rodjakom i oni su u veoma veoma dobrim odnosima. Pa ceo Pijac zna za Srbu spijuna. E moje udruženje, ne znam koji cilj imate ali medju vas pet koji ste se jedva skupili, imate Srbu “škrticu” ???

Hmmm
Hmmm
1 godina pre

Ana lepo izgleda, baš lepo.

Freddy
Freddy
1 godina pre

A gde su vam Jelena Spiric i Mirjana Perisic?
Posto vidim Anu Volf i ove zutajce, pa da se kompletirate.