Predstavljena knjiga Ljiljane Takić Stanković : I „David i Natalija“ i prijatelji

VLASOTINCE

Veče koje je bilo predviđeno kao predstavljanje stvaralaštva Ljiljane Takić Milenković, kao i njene poslednje knjige „David i Natalija“, pretvorilo se u veče prijateljskih razgovora, prijatnog druženja i pesničkih uzleta. Svemu tome kumovala je sama autorka, okupivši oko sebe drage ljude, sa kojima je želela da podeli radost stvaralaštva.
O samoj knjizi govorili njeni recenzenti, Srba Takić i Saša Stanković.

  • Vlasotince se hvali i ponosi svojim sugrađanima koji su, osim svog rodnog mesta, svojim radom i delom oplemenili i Leskovac, u kojem su proveli najveći deo radnog i životnog veka. Ljilja svakao spada u takve ljude – kazao je Srba Takić, dok je svoj sud o knjizi izrekao i Saša Stanković, rečima:
  • Ova knjiga, u prvom delu, na moderan način obrađuje modernu temu – internet predatore. Ipak, ona je žanrovski neodređena, jer njen drugi deo sadrži biografiju i monografiju autorke. To svakako neće omesti čitaoce da uživaju u njenom iščitavanju -.
    Posle uvodničara, Ljiljana Takić Milenković je pročitala jednu svoju priču i par pesama. Prisetila se i vremena koje je opisala u svojoj knjizi, sve žaleći za njim, priznajući da ne shvata ovo sadašnje vreme.
    Ona je, zatim, pozdravila svoje prijatelje, koji su iz Leskovca došli da isprate veče posvećeno njoj, i na taj način joj iskažu poštovanje. Bila je tu, pored ostalih, i Jelena Janković, predsednica Udruženja pisaca opštine Leskovac, i dr. Miodrag Goranović, predsednik Saveza pisaca u otadžbini i rasejanju Leskovac. Možda i zbog činjenice da je i sama članica tih udruženja Ljiljana je ostatak večeri prepustila ostalim prisutnim članovima da se predstave.
    Prostor vlasotinačke Galerije učinila lepšim i Snežana Stamenković, koja ga je ukrasila izložbom svojih slika od suvog cveća.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare