Predstavljen projekat o unapređenju životnih i stambenih uslova Roma

VRANJE

Projekat ,,Tehnička pomoć za unapređenje životnih i stambenih uslova romske populacije u neformalnim naseljima“, predstavljen je u Vranju. O njemu su  govorili eksperti, Brankica Jeremić i Bratislav Ilić.

Ovaj dokument sadrži nekoliko komponenti. Jedna se odnosi na izradu tehničke dokumentacije za projekte usmerene ka rešavanju stambenih pitanja Roma i unapređenje infrastrukturnih uslova u romskim naseljima.

Druga je podrška socijalnoj inkluziji Roma i Romkinja u lokalnim zajednicama kroz uspostavljanje kapaciteta 20 novih i jačanje kapaciteta postojećih 20 mobilnih timova je druga komponenta.

Treća je podrška grant šemi ,,Održiva stambena rešenja i unapređenje infrastrukture u romskim naseljima“.

Na sastanku kome su prisustvovali gradski većnici Dejan Bajramović i Danijela Milosavljević, kao i predstavnici nadležnih gradskih službi i udruženja, rečeno je da se planira čvršća saradnja sa 20 novoizabranih lokalnih zajednica u Srbiji, u kojima su izražena pitanja adekvatnih stambenih uslova i socijalne inkluzije Roma.

Biće nastavljena i saradnja sa 20 jedinica lokalne samouprave u kojima su već uspostavljeni mobilni timovi. Planirano je i pružanje podrške jačanju kapaciteta 20 lokalnih Udruženja Roma, čulo se na sastanku.

Projekat finansira Evropska unija, a sufinansira Vlada Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare