Predstava “Lepotica i zver” slavi 50 rođendan

NIŠ

 

Jubilarno 50. izvođenje rimejka predstave Lepotica i zver, koja je višestruko nagrađivana, biće izvedena danas, 24. septembra u Pozorištu lutaka u Nišu. Priliku da jubilarno izdanje ove predstave vide imaće učenici Osnovne škole “Sveti Sava”.

Prvi put publika je imala priliku da vidi ovaj komad novembra 2012. godine, a predstava u režiji Zorana Lozančića je prvi put postavljena na scenu niškog Pozorišta lutaka deset godina ranije.

Na nacionalnim i internacionalnim festivalima dodeljene su joj brojne nagrade, za skoro sve segmente: za najbolju predstavu, režiju, lutke, scenografiju, kao i individualne i kolektivne glumačke nagrade – kažu u Pozorištu lutaka.

Lepotica i zver je priča o ljubavi i unutrašnjoj lepoti, a kako dodaju iz Pozorišta, i danas osvaja male i velike gledaoce.

Po motivima bajke Šarla Peroa, dramatizaciju je uradio Miroslav Belović, adaptaciju teksta Željko Hubač, režiju potpisuje Zoran Lozančić, scenografiju Stefanka Kjuviljeva, lutke Ivanka Getova, muziku Borivoje Mladenović.

Uloge tumače Svetlana Mihajlović, Slobodan Miljković, Dragan Tričković, Jelena Đorđević, Marija Cvetković, Toma Bibić, Dejan Gocić, Tatjana Milenković i Mirjana Đorđević.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare