U Vranju pregledan 551 pacijent

VRANJE

 

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koja je na nivou Republike Srbije, u nedelju, održana deseti put po redu, naišla je na odaziv velikog broja Vranjanaca.

U Zdravstvenom centru u Vranju pregledan je 551 pacijent.

Građani bez prethodnih zakazivanja i mnogo čekanja, kao i bez zdravstvenog osiguranja su bili u prilici da provere pritisak i krvnu sliku i da urade tumor markere prostate i jajnika.

U dve smene u periodu od 8 do 16 sati akciju besplatnih preventivnih pregleda realizovalo je 29 zdravstvenih radnika i saradnika iz primarne i sekundarne zdravstvene zaštite Zdravstvenog centra Vranje.

Vršilac dužnosti direktorke Zdravstvenog centra u Vranju dr Ljiljana Antić je izjavila da je u dosadašnjim akcijama pregledano preko 5.000 građana.

„Akcija je posebno značajna osobama bez zdravstvenog osiguranja jer su potpuno besplatno mogli da urade pomenute analize. Nova akcija nas očekuje poslednje nedelje meseca oktobra“, kaže dr Antić.

U cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, ove preglede organizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije. Bila je to deseta akcija i do sada je, u devet prethodnih, pregledano 170 hiljada građana Srbije. 

Svi preventivni pregledi koje Ministarstvo zdravlja organizuje sa Radio televizijom Srbije do kraja 2018. godine biće deo kampanje „Rak je izlečiv“.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare