Počela izgradnja kolektora za prečišćavanje otpadnih voda

VRANJE-VRANJSKA BANJA

 

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović u ponedeljak je prisustvovala početku radova na izgradnji kolektora za prečišćavanje otpadnih voda, koji se gradi u okviru programa sa nemačkom razvojnom bankom KFW u Vranjskoj Banji.

Od Vranjske Banje do budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda ima više od 7.700 metara.Vrednost investicije je 2,6 miliona evra.

„Izgradnja kolektora je veoma važno za Vranjsku Banju i Vranje, jer to znači otvaranje novih radnih mesta, ali i razvijanje turističkih potencijala.Veoma je bitno da se u Srbiji ravnomerno ulaže kako bi se svi regioni razvijali podjednako“, rekla je ministarka.

 

Ona je dodala da bez infrastrukture nema razvoja i najavila ulaganja u oblasti sređivanja čvrstog otpada i železničke infrastrukture.

U vodosnabdevanje Vranja i okoline do sada je uloženo 7 miliona evra istakla je ministarka Mihajlović, tako da će u okviru ovog projekta biti rekonstruisano i pet ulica u Vranju, Pržarska, Bore Stankovića, Kralja Milana, Poljanička i Partizanska.

Ovom događaju u Vranjskoj Banji prisustvovao je i državni sekretar u ministarstvu privrede Dragan Stevanović, narodni poslanik Slaviša Bulatović, rukovodsta Grada Vranja i Vranjske Banje i drugi gosti.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare