Vučić u Vranju: „Ovde ste došli zbog budućnosti Srbije“

VRANJE

Večeras u Vranju predsednik Vučić je započeo kampanju „Budućnost Srbije“. On se zahvalio građanima koji su došli u ogromnom broju na ovaj skup, rekavši da tu nisu zbog njega ili premijerke, koja se prva obratila, već da su došli zbog budućnosti Srbije. 

Podsetio je na rezultate svega onoga što je urađeno za poslednjih nekoliko godina od kada je SNS na vlasti u Srbiji.

„Danas u Vranju imamo novi bolnički kompleks gde ljudi iz čitavog Pčinjskog okruga mogu da osete šta je država za njih uradila. 
Imamo fabriku “Geoks”, nova radna mesta, “Jumko” nam danas radi u dve smene, ali ako zatreba radiće u tri.
 “Simpo” će morati da napreduje,  dobio sam i pismo od radnika fabrike čokolade “Simka”,tu ćemo gledati da pomognemo, da se reše njihovi problem“, rekao je predsednik.
On je rekao da Vranju nedostaje još jedan veliki investitor, velika fabrika koja bi obezbedila posao tako da građani znaju da i njihova deca imaju budućnost, a ne samo nadu, i da znaju da tu mogu da ostanu. 
Dodao je da je Vlada stavila na raspolaganje tri miliona evra za renoviranje pozorišta u Vranju. 

Zahvalio se građanima juga Srbije na trpeljivosti i strpljenju.

„Vranje na najbolji način razume šta je Srbiji potrebno, kada je trebalo da branimo srpski narod i van i u Srbiji nikada nije poklekao, bilo je junački uz svoj narod. Nije se kukalo i plakalo, borilo se hrabro i znalo kako se brani srpski narod i srpska trobojka“. 

Govorio je i o tome da je vojska bila potpuno razorena i da je imala jedan avion kada je postao ministar odbrane. „Namerno su nam uništavali oruđe i oružje. Ove godine imaćemo više aviona i helikoptera nego ikada u istoriji i to dvostruko ili trostruko. Za novac koji ste vi zaradili Srbija je napravila modernu i ozbiljnu armiju. Ne plašimo se nikoga ali znamo da nam sukobi nisu potrebni, već mir i rad“, kazao je Vučić. 

Govorio i o Kosovu i Metohiji i svim naporima koji se preduzimaju da se ono sačuva.

„Ne priznajem granice, potreban nam je mir sa Albancima i nisu nam potrebni sukobi. Otvoreni smo i odgovorni prema građanima i prema svetu“, naglasio je predsednik Vučić

Predsednik Srbije  je poručio da su simboli njegove politike autoputevi, investicije i zapošljavanje građana i da je uveren da će narod razumeti ko se ponaša odgovorno i kome treba da pruži podršku.

„S druge strane simbol politike onih koji bi da sruše sve što je u Srbiji urađeno, simbol politike prošlosti jesu vešala koja su doneli na Terazije, posle 1941. godine, tamo gde su rodoljubi vešani. 

Neko nov se setio da donese vešala na Terazije. To je simbol njihove politike, a naše – autoput, novi gasovod, nove investicije i fabrike u Vranju, zapošljavanje. To su ključne razlike u politikama koje nudimo našem narodu“, rekao je Vučić.

On je večeras najavio da će se uskoro krenuti sa izgradnjom gasovoda za Pčinjski i Jablanički okrug, a vrednost investicije je 142 miliona evra.


Na skupu su osim građana Vranja i Vranjske Banje prisustvovali i stanovnici Surdulice, Vladičinog Hana, Trgovišta, Bujanovca. Bili su tu i građani Kumanova čija se zastava videla u masi. Vučić će sutra u Vranju položiti kamen temeljac za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Alexa
Alexa
5 godine pre

Podrska predsedniku!