Brnabić u Vranju: Nećemo odustati

VRANJE

U okviru kampanje „Budućnost Srbije“ koja je večeras počela u Vranju pred okupljenim građanima koji su došli u ogromnom broju govorila je premijerka Ana Brnabić.

Ona je rekla da je u Vranje došla kako bi građane podsetila na greške prošle vlasti koja se sada nudi kao nova alternativa.

„Važno je da se setimo kako je bilo do pre samo par godina, sada nam se nude razne alternative, a mi smo skloni da zaboravljamo i treba da se setimo grešaka da ih ne ponavljamo“, rekla je premijerka.

„Kada je Aleksandar Vučić preuzeo mesto predsednika Vlade, videla sam jednu potpuno drugačiju energiju, iskrenu brigu za Srbiju i iskrenu želju da se Srbija menja i preokrene svoju sudbinu, da Srbija konačno počinje da pobeđuje.

Tada sam u tom čoveku videla hrabrost da donosi i najteže odluke, da preuzme odgovornost za odluke koje su bile neophodne, ali su decenijama odlagane.

Oni koji su bili pre Vučića, a koji nam se sada nude kao neka alternativa kao da ništa pre nije bilo, nisu imali hrabrosti ni želje da te najteže odluke u interesu naroda sprovedu“, rekla je premijerka


Dodala je da je prethodna vlast bila poput elementarne nepogode, jer se ponašala bahato i neodgovorno.


“Kada sam došla na funkciju premijerke uradila sam to jer sam kod predsednika Vučića videla jasnu želju i hrabrost da Srbija krene napred. U 2013. godini bili smo pred bankrotom i to su bili rezultati jedne neodgovorne politike, politike koje su vodili Boris Tadić, Vuk Jeremić, Dragan Đilas, koji nam se danas nude kao alternativa. Zato smo tu da vam predstavimo svoje rezultate, koji su već vidljivi od 2014. godine jer Vlada počinje da radi normalno i odgovorno“.

Ona je podsetila da je predsednik Vučić sproveo finansijsku konsolidaciju i da je Srbija za čak 40 mesta napredovala na listi Svetske banke.

„Danas su rezultati očigledni i samo onaj ko nije iskren može da kaže da ne vidi te rezultate i da je u Srbiji nikada gore.

Danas smo rame uz rame sa Izraelom, Italijom i Belgijom. U 2018. godini imali smo 3,5 milijarde evra direktnih investicija. U 2012. godini stopa nezaposlenosti je bila 51odsto, a danas 11 procenata. Uspeli smo da povežemo sve državne organe i da budemo u službi građana. Oni nisu uspeli ni da registruju ulice. U Srbiji nije bilo registrovano čak 66.480 ulica, a u Pčinjskom okrugu 2.931. Ponosni smo što smo i povezali sve osnovne škole na internet, povećali cenu rada za 42 odsto“, istakla je premijerka Brnabić.,,Krenuli smo od nule, a naša vizija je da nastavimo da gradimo Srbiju, normalnu i pristojnu, u kojoj se žene neće vređati i nositi vešala. Nećemo odustati i borićemo se za Srbiju“, poručila je premijerka Brnabić. 

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
macolini
macolini
4 godine pre

Samo hrabro i istrajno, put je dugacak ali na pravom ste…izdrzite..nedajte da Vas grupica sarlatana i setaca pokoleba

миле
миле
4 godine pre

More, čini mi se da je neko ugasio svetlo.

PLAVOOKA
PLAVOOKA
4 godine pre

SAMO NAPRED!SVETLA BUDUCNOST SRBIJE JE VAS PUT,PUT VREDNOSTI I JEDNAKOSTI.NEMA ODUSTAJANJA!