Predsednik plivačkog saveza Srbije: Dva prvenstva Srbije u plivanju letos u Leskovcu

LESKOVAC

Bazene u Sportsko rekreacionom centru “Dubočica” (SRC) „Dubočica“ , u društvu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, danas je  obišao Predsednik plivačkog saveza Srbije Boris Drobac.

U Leskovcu su trenutno na pripremama plivači iz PK „11. april“, jednog od najboljih srpskih klubova, što je i bio povod za posetu.

 

 

„Velika nam je čast što su beogradski plivači izabrali naš bazen i što će imati priliku da tokom priprema borave desetak dana u našem gradu“ rekao je Cvetanović.

„Veoma smo svesni benefita svakog sporta, pa i plivanja. Trudimo se da stvorimo što bolje uslove za ovaj sport i da naš grad načinimo regionalnim plivačkim centrom. Dva velika takmičenja se održavaju ovde, maja meseca „Dubočica kup“ u organizaciji Plivačkog kluba „Dubočica“ i oktobra „Leskovački pobednik“ u organizaciji Plivačkog kluba „Leskovac“ na kojima imamo takmičare ne samo iz Leskovca nego i iz okolnih zemalja. Izdvajanje za naša dva plivačka kluba svake godine su sve veća i veća, ove godine su 3,4 miliona dinara, a prošle godine su imali milion dinara manje. Koliko cenimo naše plivače pokazuje što su najuspešniji od njih nagrađeni priznanjima na Dan grada preko Fonda za mlade talente. Našim plivačima i našim gostima želimo da nastave sa uspešnim nastupima, da dostojno reprezentuju svoje klubove ali i svoje gradove.,  dodao je Cvetanović .

Predsednik Plivačkog saveza Srbije  izrazio  je zadovoljstvo pre svega uslovima koje imaju plivači u Leskovcu.

„Plivanje u Leskovcu je izuzetno razvijeno, ovde postoje dva kluba, i to dva jaka kluba koja već imaju tradiciju i koja razvijaju plivanje. Kada pogledamo ovaj bazen i ovu decu koja ovde treniraju, ovde mogu da se stvore šampioni. Samo je potrebna volja i potrebni su treneri raspoloženi da sa velikom žrtvom pristupe tom poslu. Moja želja je da se plivanje na neki način proširi i na jug Srbije, a tu pre svega mislim na organizacioni deo. Ono što ja mogu da uradim ispred PSS je da pomognem da još više afirmišem sport i plivanje u Leskovcu organizovanjem takmičenja. Ovde će tokom leta biti održana dva velika takmičenja, prvenstva Srtbije za pionire i kadete i moja je želja da Leskovac na taj način uđe na plivačku mapu Srbije. Prvenstvo Srbije za pionire biće održano 14. i 15. jula, a u konkurenciji kadeta 28. i 29. jula

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека