Lekari iz Vojne bolnice u akciji besplatnih specijalističkih  pregleda u Vranju

VRANJE

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizovali su, u subotu, u Vranju besplatne specijalističke preglede. U vojnoj ambulanti u kasarni „1300 kaplara“ vladalo je veliko interesovanje, a u prethodna dva dana prijavilo se više od 200 ljudi iz Vranja, kao i okolnih mesta Pčinjskog okruga.

Lekari specijalisti Vojne bolnice Niš obavljali su preglede iz oblasti ortopedije, oftamologije, otorinolaringologije, neurologije i gastroenterologije. Rađeni su i ultrazvučni pregledi abdomena, odrećivanje šećera u krvi i po potrebi dopunske osnovne laboratorijske analize.

 „Odziv je prilično veliki, svi termini su popunjeni. Odlučili smo da sistemom zakazivanja smanjimo ljudima čekanje na naše preglede, a potrudićemo se da pogledamo i pacijente koji su došli, a nisu imali zakazano“, izjavio je pomoćnik upravnika Vojne bolnice Niš za sektor lečenje, pukovnik dr Goran Milojković.

On je dodao da je svrha ovih pregleda promocija vojnog zdravstva i približavanje građanima Srbije.

Starosna struktura pacijenata je, prema rečima doktora, od 8 do 88 godina, a tegobe i patologija su različiti.

„Ukoliko je nekome potrebno dalje lečenje, sa ovim našim izveštajem, a pregled nije završen zbog dodatnih dijagnostičkih procedura, vrata Vojne bolnice su otvorena i to nećemo dodatno naplaćivati i fakturisati. Kada su u pitanju pregledi pacijenata koji danas nisu došli na red, postoji mogućnost da se oni na krajnje regularan način pregledaju u Vojnoj bolnici, pošto smo sklopili ugovor sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje i za 2018. godinu pod jednakim uslovima, tako da pacijenti koji se upućuju u Klinički centar Niš, mogu da dođu u našu ustanovu“, kaže pukovnik dr Goran Milojković.

On je rekao da imaju i svoje lekare u Bosilegradu, ali da se ovakva akcija u Vranju realizuje prvi put.

Istovetna akcija besplatnih pregleda u subotu je osim u Vranju organizovana i u Bačkoj Topoli i Kraljevu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare