UHAPŠENI ZBOG SUMNJE DA SU OŠTETILI BUDŽET ZA 122 MILIONA

NIŠ

Zajedničkom akcijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu i odseka Poreske policije iz Beograda, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, uhapšene su četiri osobe, osumnjičene da su oštetile budžet Republike Srbije za više od 122 i po miliona dinara.

 

Uhapšeni su  V. Š. (1965) iz Niša, odgovorno lice Privrednog društva “Jugo-impeks” d.o.o. Niš, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja, neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit i falsifikovanje službene isprave,

  1. K. (1952) iz okoline Obrenovca, odgovorno lice Privrednog društva “Eko bel 026” iz Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja, neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit u pomaganju i falsifikovanje službene isprave,
  2. M. (1983) iz Smedereva, odgovorno lice Privrednog društva “Mapet” d.o.o. Beograd i S. K. (1973) iz Aleksinca, odgovorno lice samostalne radnje “Ofert” iz Grocke, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela poreska utaja u pomaganju i falsifikovanje službene isprave.

 

Postoje osnovi sumnje da su od početka sepembra 2011. do kraja septembra 2013. godine M. K, B. M. i S. K. sačinjavanjem fiktivne dokumentacije o navodnom prometu sekundarnih sirovina i bakarnih katoda omogućili V. Š. da utaji 122.577.443 dinara poreza po osnovu prava na odbitak prethodnog poreza pri obračunu PDV i izbegavanja plaćanja poreza na dohodak građana, navodi policija.

 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare