Pravosuđe je stub svake države

NIŠ

Ovde smo da pružimo podršku tužiteljkama koje su sklonjene sa istraživačkog  postupka koji su vodile savesno. Taj postupak tiče se i nas Nišlija posebno jer je  firma koja je spominjana u procesu povezana sa nekim poslovima kod nas, poput trga koji još nije završen, kazao je Miloš Bošković, aktivista i jedan od organizatora skupa koji je održan na platou ispred Narodnog pozorišta u Nišu. Okupljeni na prostesu su naglasili da je pravosuđe stub svake pravne države i da bez pravosuđa nema ni države.

                               Skup je okupio više desetina građana koji su na ovaj način dali podršku tužiteljkama Bojani Savović i Jasmini Paunović koje su smenjen smenjene sa krivičnog predmeta u vezi zloupotrebe u EPS-u.

                             Hitna smena republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac, višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića i njegove zamenice Brankice Marić, zahtevi su sa skupa u Nišu. Jedan od zahteva je i da tužiteljke budu vraćene u Odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva i da im se omogući nastavak rada na oduzetom predmetu.

                             Jedan od zahteva sa skupa je i da  se istraži šta se dogodilo sa Trgom kralja Milana koji je ostao nedovršen i gde je otišao taj novac, s obzirom na to da je među osobama koje se sumnjiče da su oštetile EPS i bivše odgovorno lice firme Bauwesen, koja ga je rekonstruisala.

                          Organizatori su spisak zahteva pokušali da predaju u Sudu, ali je čuvar odbio da ih primi jer je završeno radno vreme.

                            Ovo  neće biti jedini protest, jer kako kažu Nišlije neće odustati od pružanja podrške tužiteljkama dok slučaj ne dobije epilog, istakli su organizatori skupa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare