Tribina „Ne kapitulaciji“ i francusko-nemačkom predlogu sporazuma za Kosovo i Metohiju

LESKOVAC

Udružena državotvorna patriotska opozicija, kako sebe nayivaju, koju čine Novi DSS, POKS, Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri, na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra održala je tribinu pod nazivom „Ne kapitulaciji“ i francusko-nemačkom predlogu sporazuma za Kosovo i Metohiju. Svi govornici su se složili da u ovom trenutku nema značajnije teme u Srbiji od borbe da Kosovo i Metohija ostanu u sastavu Srbije.

Ocenili su da je predlog, koje je državno rukovodstvo oličeno u liku Aleksandra Vučića prihvatilo, ultimatumo koji predstavlja priznanje lažne države Kosovo. Narodni poslanik Srpske stranke Zavetnici Dragan Nikolić kaže da je ova koalicija pogodila u srce laži, gde najviše boli, a to je kad lopova uhvatite da krade, a lažova u laži.

„Aleksandar Vučić nam predstavlja da nije uradio ono što je uradio, da nije prihvatio ono što je sam priznao da je prihvatio i sada je odlučio da formira nekakav narodni pokret z adržavu. To nije Narodni pokret za državu, nego za odbranu njegovih nedela, počev od Briselskog sporazuma pa sve do danas. Potpisivanjem Briselskog sporazuma mi smo prihvatili i ispunili sve obaveze, a s druge strane dobili šarenu lažu zajednicu srpskih opština, koja za ovih deset godina nije ispunjena, niti će biti ispunjena. Mi smo povukli pravosuđe sa Kosova, policiju, bezbedonosne službe, ostalo je samo zdravstvo i obrazovanje. Dodatnim sporazumom je i to uključeno, da bi i to poslednje zrno integriteta Srbije na Kosovu i Metohiji bilo izgubljeno.“

Nikolić je rekao da ga je predsednik Srbije, pošto zna da je advokat, optužio da sarađuje sa albanskom mafijom, da brani albanske mafijaše i za to uzima novac.

„Poručujem mu da je tačno da branim ljude koji su počinili krivična dela, branio sam ljude koji su nekoga ubili, koji su prodavali drogu, ali nisam branio veleizdajnika, pa mu poručujem da ću i njega da branim i to mu neću naplatiti.“

Đorđe Vukadinović, politički analitičar i urednik „Nove srpske političke misli“, rekao da smo kao narod u suštinskom smislu rođeni na Kosovu, pa čak i ako nemamo direktne veze sa Kosovom.

„Sve je povezano sa Kosovom i za čas se to prelije. I da se ne prelije i da nema opasnosti, a znamo da ima, ni tada ne bi smelo da se pomisli da se prizna ovaj papi koji nas je ovde okupio. Nema dileme da je to ultimatum, da je to kapitulacija i da je naš predsednik to prihvatio. To što čujete da predsednik to nije potpisao, pa i vi na pijaci kad kupite jaja ili pileće ili krompir ne potpisujete ugovor, ali se zna šta je čije. Da ne pričamo o tome da je za ovih deset godina mnogo toga potpisano.“

Vukadinović je rekao da je po istraživanjima „Nove srpske političke misli“ preko 80% građana protiv uvođenja sankcija Rusiji, a preko 85% je protiv prihvatanja direktrnog ili indirektnog priznanja nezavisnosti Kosova.

„8% nema stav, mišljenje, itd, a samo 5-8% je onih koji podržavaju ovu izdajničku politiku. Takve podatke imaju i ostali istraživači javnog mnjenja, samo oni to kriju i zabašuruju. Te podatke ima i Vučić i zato je ljut na sve nas, zna da nema podršku Srbije. I 90% glasača SNS-a I SPS-a ne podržava ovo što Vučić gura, te ih zato on obmanjuje pričama da to nije ništa, da nije potpisao, a i da jesam nije katastrofa, itd…“

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je Vučićevu najavu formiranja Narodnog pokreta kao drskost.

„Niko ovde ništa ne zna, samo on zna sve i najavljuje formiranje pokreta za odbranu države. Čovek koji najviše ugrožava ovu dražvu, urušava Ustavni poredak, koji je prihvatio francusko-nemački sporazum kojim se priznaje secesija Kosova i Metohije, a to je sporazum o stvaranju Veliek Albanije, o udaru na Republiku Srpsku, sporazum o pokoravanju i lomljenju kičme Srbije i obesmišljavanju srpske istorije i svake žrtve koaj ej data za slobodu ovog naroda, i on pravi pokret za odbranu države. Jedan jedini uslov danas postoji za odbranu države, a to je da Aleksandar Vučić ode. I mi ćemo mu u tome pomoći. Imamo i pitanje s kim će Vučić da pravi taj pokret? Već su se neki prepoznali, slično se sličnom raduje. Ko je podržao sporazum? Sve veliki Srbi: Dragan Šutanovac, Nataša Kandić, Sonja Biserko, Vesna Pešić, Vuk Drašković… Da ne nabrajam dalje, ovo su novi koalicioni partneri Aleksandra Vučića. Oni jedino brane nezavisnost Kosova i Metohije, a mi ćemo to da sprečimo.“

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je rekao da ova koalicija kroz Srbiju pronosi tri zahteva: prvi je da se odamh i u celosti odbaci francusko-nemački sporazum o priznanju lažne države Kosovo kao nedopostuvi čin kapitulacije i izdaje. Pod dva da Aleksandar Vučić, rušitelj Ustavnog poretka i onaj koji je spreman da podržava nezavisno Kosovo i Veliku Albaniju i pristaje na zapadne ultimatume kako bi opsao na vlasti podnese ostavku. I pod tri da idemo na vanredne parlamentarne, predsedničke i lokalne izbore, pa na njima neka Srpska napredna stranka kandiduje kapitulaciju i izdaju, neka pred građanimna izađu i javno kažu da su za priznanje lažne države Kosovo, da priznaju njihove pasoše, dokumenta i njihov teritorijalni integirtet i suverenitet i da se nijednoj međunarodnoj organizaciji više neće suprotstavljati ulasku Kosova, što sve piše u francusko-nemačkom sporazumu.

Na skupu su govorili i potpredsednik Pokreta obnove kraljevine Srbije Ljubinko Đurović i član predsedništva Pokreta za odbranu Kosova i Metohije Časlav Koprivica. Sa skupa je upućen i poziv svim građanima da dođu na veliki skup u Beogradu, 17. marta u 18 časova, na platou ispred Hrama Svetog Save, odakle će se poručiti da se pamti, ne daje i brani Srbija, kao i ne prihvatanju nemačko-francuskog plana, te zatražiti ostavka vrhovnog vođe i raspisivanje parlamentarnih, predsedničkih i lokalnih izbora.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Rale
Rale
1 godina pre

Gde su Boškovi Dverjani iz Leskovac? Vratiše li se iz Lefkadu?