Ogroman uspeh Streličarskog kluba Niš na državnom prvenstvu

NIŠ

  

Ovog vikenda je održano državno prvenstvo u streličarstvu za sve kategorije. Ruma je bila domaćin ovogodišnjeg takmičenja, a  SK Niš je postigao nezapamćen uspeh u poslednjih 10 godina.

                                         Takmičenje se odvijalo u dva dana i prvi dan je bio rezervisan za mlađe konkurencije i veterane.

                                           „ U konkurenciji juniora, olimpijskim lukom imali smo čak četvoro takmičara od kojih se troje vratilo kući sa medaljama. Kod juniora, Mihajlo Stefanović je dominirao i bio bukvalno konkurencija za sebe. Kvalifikacije završava sa rezultatom 584 čime postavlja i novi juniorski rekord u dvorani. Marko Vulić zauzima drugo mesto u kvalifikacijama a kroz eliminacije naši takmičari samo potvrđuju svoja osvojena mesta u kvalifikacijama i na kraju se susreću u finalu gde Mihajlo odnosi pobedu i brani titulu prvaka države dok Marko postaje vicešampion Srbije“, kažu u SK Niš.

                                         Treće mesto osvaja Stamenković Andreja iz SK Košutnjak.

                                          Kod juniorki Danica Nikolić zauzima treće mesto u kvalifikacijama dok Petra Todorović biva šesta. U eliminacijama Danica stiže do meča za zlato, ali na žalost gubi meč od Jovanović Teone iz SK Dif i time osvaja titulu vicešampionke Srbije. Trećeplasirana je Mirković Ana iz SK Dif iz Beograda. Petra ostaje na šestoj poziciji.

                                        SK Niš je imao predstavnika i u konkurenciji veterana golim lukom gde Stojanović Dejan brani titulu prvaka države ispred Miličić Dejana i Dunović Nenada, dvojice takmičara iz SU Vidovdan iz Beograda.

                                       Sa već zavidnim uspehom, 4 medalje i jednim državnim rekordom SK Niš nastavlja takmičenje drugog dana kada su nastupili seniori. Kako propozicije takmičenja u streličarstvu dozvoljavaju da se mlađe kategorije i veterani takmiče i u seniorskoj konkurenciji, koja se s’ pravom smatra najjačom, Mihajlo, Marko, i Dejan nastupaju i drugog dana.

                                          „Ono što streličarstvo u Srbiji ne pamti u svojoj istoriji je uspeh koji je Mihajlo Stefanović postigao ovog vikenda. U konkurenciji seniora, olimpijskim lukom, Mihajlo Stefanović pomera sve granice i drugog dana postiže fenomenalnih 585 poena čime obara i seniorski rekord Srbije koji je do sada bio u vlasništvu drugog nišlije, nekadašnjeg prvenca SK Niš. Marko Vulić kvalifikacije završava kao osmi. Kroz eliminacije Mihajlo dominira u svim mečevima gde u finalu deklasira bivšeg klupskog druga i bivšeg rekordera Stefanović Nikolu koji sada nastupa za SK Košutnjak iz Beograda sa maksimalnih 6-0“, ističu u SK Niš.

                                       Treće mesto osvaja Jevtić Dragiša iz Pančeva.

                                      „Ovo je nezapamćen uspeh, dva dana, dva rekorda, jedan takmičar. Mihajlo Stefanović je na ovom takmičenju pokazao da je trenutno najbolji streličar u konkurenciji olimpijskog luka u Srbiji“, naglašavaju u niškom klubu.

                                          U konkurenciji kompaund luk,  Ognjen Nedeljković kao i po običaju biva prvi u kvalifikacijama sa odličnih 586 poena što bez problema potvrđuje i kroz eliminacije i u finalnom meču pobeđuje Varju Dejana iz PSK Veteran iz Subotice i time brani titulu prvaka države i utvrđuje svoje mesto najboljeg takmičara kompaund lukom koga ima Srbija. Na trećem mestu završava Pataki Zoltan iz PSK Veteran.

                                        Prijatno iznenađenje se dešava u konkurenciji goli luk seniori gde SK Niš imao čak trojicu takmičara. Majović Dragoljub kome forma ide uzlaznom putanjom čitave sezone osvaja drugo mesto u kvalifikacijama. Kroz eliminacije dolazi do finalnog meča gde na žalost biva poražen od Rađen Danijela iz SK Velos iz Novog Sada. Treće mesto osvaja Rudović Zoran iz SK NS2002 takođe iz Novog Sada. Stojanović Dejan i Petrović Veljko dele deveto mesto posle eliminacija. Ova trojka međutim uspeva da osvoji ekipno prvo mesto na takmičenju i time odbrani prošlogodišnji uspeh.

                                     „Posle ovakvog takmičenja prosto ni sami ne znamo šta da kažemo. Mihajlo je definitvno zvezda ovog državnog prvenstva, oborio je dva rekorda u dva dana. Ništa od ovoga nije bilo neočekivano već je bilo samo pitanje dana kada će se desiti. Na našu veliku radost, na samom kraju sezone se sav rad i trud koji je Mihajlo sa trenerom Miljkom uložio ove sezone biva nagrađen na najbolji mogući način. Klub osvaja 7 individualnih medalja, jedno ekipno prvo mesto, i dva državna rekorda, ovo je sezona kakva se samo poželeti može. Jedina žal ostaje za ekipnom medaljom u konkurenciji seniora i tome što nismo odbranili i tu titulu, ali imali smo tu nesreću da pred turnir čak dva naša takmičara budu sprečena da nastupe iz zdravstvenih razloga, te se ovo može pripisati samo višoj sili. Dvoranska sezona je gotova, a mi imamo velike planove za letnju sezonu koja počinje već za dva meseca“, zaključuju u SK Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare