Prave igralište za decu iz sigurne kuće

 

LESKOVAC

Udruženje profesionalaca u obrazovanju i učenju “Apel” iz Leskovca u saradnji sa Centrom za socijalni rad realizuje projekat “Mobilijar za decu” u prihvatilištu za žene i decu, žrtve porodičnog nasilja.

Vrednost projekta je oko miliona dinara, a Ministarstvo za gradjevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu učestvuje sa 950.000 dinara. Izvodjač radova je JKP “Grdelica”.

“Mobilijar za decu podrazumeva izgradnju dvorišta sa ljuljaškama, klackalicama i toboganom, kao i izgradnju letnjikovca gde bi majke, žrtve nasilja koje borave u Sigurnoj kući mogle da budu sa svojom decom i nesmetano prate njihovu igru i borave na svežem vazduhu, jer su deca i žene  ovde prilično izolovani i zatvoreni u prostorijama Sigurne kuće”, rekla je koordinatorka projekta Marija Stamenković.

Ona dodaje i da je zbog porodičnog nasilja, koje je sve više prisutno, rad Sigurne kuće, kao i njeno uredjenje, vrlo bitno.

 

Direktor Centra za socijalni rad Boban Ilić uverava da će ovaj projekat podići nivo kvaliteta usluga koje pruža Sigurna kuća. Smatra da će izgradnja igrališta delovati terapeutski kako na decu, tako i na njihove majke i pomoći im da promene pogled na svet koji može biti potpuno drugačiji i nenasilan.

Udruženje “Apel” iz Leskovca, zaslužno za organizaciju ovog projekta, osnovano je 2013. godine. Do sada su realizovali više projekata vezanih za socijalnu inkluziju Roma, socijalnu zaštitu, obrazovanje nacionalnih manjina.

“Ovo nije naša prva saradnja sa Centrom za socijalni rad. Prošle godine smo saradjivali na projektu “Savetovalište za brak i porodicu” koji je finansirala Uprava za društvene delatnosti grada Leskovca”, rekao je predsednik udruženja Ivica Stanković.

Za realizaciju projekta angažovan je izvodjač radova JKP “Grdelica”.

Prema rečima direktora Zorana Jovića, predvidjen rok za završetak radova je septembar tekuće godine, ali postoji mogućnost i da se radovi znatno ranije završe.

Donatori na projektu “Mobilijar za decu” su i preduzeća “Investgradnja” i “Mateks” iz Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare