Poziv čitaocima: Šaljite nam fotografije okruglog paviljona i parka ispred njega

LESKOVAC

I oni koji nisu obraćali pažnju ranije, ili nisu prolazili kroz taj deo grada, juče su mogli da vide da je svo drveće ispred nekadašnjeg okruglog paviljona leskovačkog sajma, pored Gimnazije, posečeno.

Od nekadašnjeg lepog parkića sa retkim drvećem ostala je kaljuga na kojoj će nići stambene zgrade.

Fotografija koju smo objavili na društvenim mrežama (instagram, fejsbuk i tviter) i komentar šta je nekada bilo na tom prostoru, je izazvala različite komentare

Pisali su nam čitaoci i predložili da objavimo bar fotografije kako je nekada izgledao taj prostor, kad je Leskovac bio grad u kome su se organizovali medjunarodni sajmovi.

Zato pozivamo vas, poštovani čitaoci, da nam pošaljete fotografije og dela grada koje možda imate u svojoj arhivi.

Na taj način želimo da sačuvamo od zaborava izgled tog dela grada, kada je bila važna i kultura izgleda javnih površina i stanovanja kao i zelenilo koje nam pomaže da išemo, a ne samo ogoljeni profit i mantra koju oni koji zgrću taj profit promovišu gradjanima da je samo beton “urbana stvar”.

Takodje, želimo i da uputimo one koji ne znaju ništa o tome, a puna su im usta “velikog uspeha” i “superiška” što se tu gradi”, kako je ne tako davno izgledoa taj prostor.

I koje su sve mogućnosti bile da ostane zelena oaza a da se ipak organizuju dogadjaji koji mogu biti profitabilni.

Svoje priloge nam možete slati na redakcijajugpress1@gmail.com , na viber 063 8549104 ili preko društvenih mreža.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milos123
Milos123
2 godine pre

Objekat se zove okrugli paviljon,konstruktivno ljuska.smisao je da se sa sto manje potpora dobije stabilnost krova,znaci bez betonskih platana i stubova.znaci sustina konstrukcije je da se dobije sto vise svetlosti i sto manje stubova po povrsini objekta.
Ovakvom rekonstrukcijom su se izgubile sve prednosti ljuske kao konstruktivnog resenja.jedino je ostala spoljna kontura objekta.steta

Milos123
Milos123
2 godine pre

Pohvala za redakciju.trebamo da volimo nas grad.treba da se pohvali lepo ,a ono sto je lose da se umerenom i dobronamernom kritikom usmeri da se popravi.nista nije nepopravljivo.

Dule
Dule
2 godine pre
Odgovori  Milos123

Teško da će Vinarčani da popravljaju to što su za…li. Jedino, ako im se ne naredi, a neće…Tal je tal
p.s. Ubiše se hvaleći se da je sve najnovija tehnologija. Verovatno je i LED rasveta u okruglom paviljonu.