Saša Dragojlo dobitnik novinarske nagrade “Dušan Bogavac” za 2023. godinu

BEOGRAD

Žiri novinarske nagrade za etiku i hrabrost “Dušan Bogavac”, koju od 1991. godine dodeljuju Fondacija “Dušan Bogavac” i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), odlučio je da laureat za 2023. godinu bude Saša Dragojlo, novinar Balkanske istraživačke mreže Srbije (BIRN).

Saša Dragojlo već godinama hrabro i profesionalno istražuje i obaveštava javnost o važnim temama od opšteg interesa, kao što su koruptivni poslovi prodaje mašina za proizvodnju municije, rat krijumčara na severu Vojvodine, pranje novca preko izgradnje stambeno-poslovnih objekata širom Srbije, nedavni oružabi sukob u Banjskoj…

Ove godine u užem izboru za nagradu “Dušan Bogavac” bili su Radmilo Marković, novinar BIRN-a, Jelana Obućina, novinarka Nove S, Nikola Lazić, osnivač i urednik portala Bujanovačke, i Fondacija “Slavko Ćuruvija”.

U radu Žirija učestvovale su prethodne dobitnice nagrade Dragana Pećo i Snežana Čongradin, te Branka Bogavac i Filip Mladenović u ime Fondacije “Dušan Bogavac”, kao i Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a.

Svečana dodela Nagrade “Dušan Bogavac” za novinarsku etiku i hrabrost biće održana u četvrtak, 26. oktobra 2023. godine, od 13 sati, u beogradskom Medija centru (Terazije 3, II sprat).

Saša Dragojlo je novinar BIRN-a od 2020. godine, a prethodno je radio za Balkan insajt, odakle je došao iz Insajdera gde je radio na dokumentarcima o političkoj korupciji, finansijskom kriminalu i socijalnim i radničkim pravima.

Tokom svoje novinarske karijere, Saša je objavljivao tekstove u srpskim i regionalnim medijima, kao što su istraživački portal KRIK, nedeljnici NIN i Vreme, dnevni list Danas, portal za proveru činjenica Istinomer, Vice Srbija, Kosovo 2.0 i drugi.

Saša je diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Izvor: NUNS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare