Povereništvo Narodne stranke: Ostavka gradonačelnika Leskovca nije moralni čin

LESKOVAC

Dvanaest godina je dr Goran Cvetanović sebe predstavljao kao najboljeg gradonačelnika i u maniru grotesknih autokrata sebi dodeljivao sve moguće nagrade i titule. Dobijao je nagrade i za svoje terase i dvorište, čak su povelje dobijali i njegovi kućni ljubimci, saopštilo je Povereništvo Narodna stranke.

” Za to vreme, za vreme vladavine kakvu Leskovac ne pamti, grad je napustilo 20.000 radnih, sposobnih, hrabrih i pametnih ljudi, jer su sa svojim porodicama gurnuti na ivicu siromaštva, bez ikakve perspektive.

Sistematski uništavajući Leskovac do apokaliptičnih razmera, dr Cvetanović je sugrađanima oteo pravo na normalan, dostojanstven i civilizovan život. Nepreglednim nizom grešaka i korupcionaških afera, leskovački gradonačelnik je potpuno izbrisao tanku liniju između rada lokalne vlasti i dobro organizovanog kriminala.

Posledice takve nakaradne politike najviše trpe građani koji su svesni da Cvetanovićeva ostavka na mesto gradonačelnika nije moralni čin.

Nije se gradonačenik naglo probudio iz dvanestogodišnjeg sna, prenuo i uvideo sopstvene greške i koliku je nesagledivu štetu naneo Leskovcu i Leskovčanima. Nema tu etike, iskrenog kajanja, odgovornosti, niti dostojanstva i časti.

Gradonačelnik se ponizno, bez stava i u strahu, povinovao naredbi Aleksandra Vučića, svog neprikosnovenog vođe, mentora i zaštitnika. Zarad, kako ličnih tako i uskopartijskih interesa, dr Cvetanović je okrenuo leđa Leskovcu i svojim sugrađanima, kao i uvek do sada.

Narodna stranka u Leskovcu je permanentno ukazivala na neodgovornost sada već bivšeg gradonačenika i nudila građanima rešenja za izlazak iz krize.

Narodna stranka nije zanemarivala interese naroda i uvek je sa građanima delila težnju za neophodnim i sistemskim promenama na bolje.

Narodna stranka će politički artikulisati opravdano narodno nezadovoljstvo i zajedno će sa Leskovčanima kazniti Cvetanovićev i Vučićev režim”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Momir Pejatović, poverenik Narodne stranke za Leskovac. (kraj) PN/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare