Povereništvo DS o kampanjama i komunalijama

LESKOVAC

 

U današnjem saopštenju leskovačko Povereništvo DS postavlja pitanja vezana za predsedničku kampanju gradskim vlastima.

 

“Izborna trka za budućeg predsednika Republike Srbije otpočela je 02. marta, a za samo nedelju dana imali smo priliku da na delu vidimo bahatost aktuelnog premijera i predsedničkog kandidata koji, dok građane poziva i obavezuje na štednju, nemilice troši i uz to krši niz odluka lokalnih skupština u kojima se organizuju predizborni skupovi.
Povereništvo GrO Demokratske stranke u Leskovcu za aktuelnu vlast na lokalu ima niz pitanja i, nadamo se, da će zarad građana Leskovca gradonačelnik i njegovi službenici biti u prilici da na ista daju odgovore.
– Koje su nadležnosti Komunalne policije Grada Leskovca i da li je dolazak predsedničkog kandidata u Leskovac još jednom, na delu, pokazao nerad komunalnih inspektora ako se ima u vidu činjenica da su plakati sa pozivom na predizborni skup ili motoom izborne kampanje lepljeni na mestima koja za to nisu predviđena?
– Ko snosi troškove oglašavanja i korišćenja električne energije za postavljene bilborde, reklame? Gradski budžet odnosno građani Leskiovca, ili Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri? Ili, možda, neko treći?
– O čijem trošku su postavljene banderole iznad ulica i koji su ukupni prihodi gradskog budžeta po tom osnovu?
– Da li je SRC „Dubočica“ naplatio korišćenje sportske dvorane ili je to „usluga“ koalicionih partnera predsedničkom kandidatu? I, na kraju, koliko zapravo košta organizovanje mitinga ako se ima u vidu danonoćni rad komunalnih službi na uređenju grada, celodnevni rad policijskih službenika i sveopšta blokada grada?
– Da li na miting predsedničkog kandidata, tokom radnog dana, dolaze isključivo nezaposlena lica ili i zaposleni u Javnim preduzećima? Ukoliko ima i zaposlenih, ko plaća njihove radne sate provedene van radnog mesta? Ili su, možda uzeli neplaćeno odsustvo?
– Koliko koštaju stotine iznajmljenih autobusa, hiljade sendviča?
Pitanja koja postavljamo pre gostovanja predsedničkog kandidata motivisana su isključivo finansijskim interesima Grada i Srbije jer je interes Leskovca i samih građana važniji od bilo kog uskopolitičkog i uskostranačkog interesa”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare