Povećava se broj zaraženih u Pčinjskom okrugu

VRANJE

Tokom jučerašnjeg dana u Kovid ambulanti ATD u Vranju obavljeno je  ukupno 219 pregleda, od kojih su 154 prva. Dečja kovid ambulanta imala je 72 pregleda. Testirana su 73 deteta predškolskog i školskog uzrasta i nijedno nije bilo zaraženo.

U bolnici Zdravstvenog centra hospitalizovano je 13 pacijenata koji su pozitivni na virus korona i imaju upalu pluća. Uz pomoć kiseonika diše 10 pacijenata. Na bolničko lečenje primljena je jedna osoba.

Povećan je broj novozaraženih osoba. Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid su testirane 543 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga.

Inficirano je 56 lica. U Vranju i dalje najviše ima novih slučajeva zaraze. U odnosu na prethodni presek za devet je više, tako da ih je sada 39. Sledi Surdulica sa sedam, Vladičin Han ima pet, Bosilegrad četiri i Preševo sa jednim novoinficiranim.

Trgoviše i Bujanovac ne beleže nove slučajeve zaražavanja.

Od početka imunizacije ukupno je dato 116.420 doza svih vakcina. U toku jučerašnjeg dana na glavnom vakcinalnom punktu imunizovano je 89 građana Srbije i osam državljana Severne Makedonije, podaci su vranjskog Zdravstvenog centra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare