Trideset pet osoba na stručnoj praksi

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podelio je ugovora za obavljanje stručne prakse u sali Skupštine grada Leskovca svršenim visokoškolcima sa prosečnom ocenom preko devet. Ugovore je potpisalo 35 osoba sa 25 poslodavaca i za te namene iz budžeta grada izdvojeno je 13,1 milion dinara.

„Obavljanja stručne prakse predstavlja način za upoznavanje sa zaduženjima na radnom mestu, radnim vremenom, rokovima, odgovornošću i suočavanjem sa obavezama“ rekao je gradonačelnik Cvetanović i poželeo uspeh u daljem životu i radu mladim ljudima kojima je poručio i da budu vredni, radni, marljivi.

„Ključna komponenta napretka, stabilnog društva i jake privrede je pružanje podrške mladim ljudima koji su na početku svoje karijere. Ovim planom smo od tada do danas kroz razne mere pomogli 1342 lica i za te namene izdvojili preko 204 miliona dinara, dok smo u tekućoj godini opredelili 30 miliona dinara.“

Miljana Cvetanović, master profesor jezika i književnosti koja će stručnu praksu obavljati u Osnovnoj školi u Pečenjevcu, zahvaljujući na podstreku rekla je da smatra stručnu praksu kao izuzetnu priliku.

„Ovo je način da razvijemo svoje veštine, da se stručno osposobimo i prepoznamo sopstvene potencijale, afinitete u onoj oblasti za koju smo se obrazovali, imamo i mogućnost da polažemo stručni ispit.“

Vladimir Tasić, diplomirani ekonomista sa ugovorom obavljanja stručne prakse u auto-školi „Crveni signal“ smatra da je ovo način koji omogućava mladim ljudima prvenstveno da steknu znanja iz prakse i eventualno sutra ostanu da žive i rade u gradu Leskovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare