Povećava se broj pacijenata u kovid ambulantama

NIŠ

Samo u ponedeljak početkom ove nedelje lekari niškog Doma zdravlja obavili su 576 pregleda, 120 rendgenskih snimaka i gotovo 300 laboratorijskih analiza u okviru trijažnog kovid centra.

Prema rečima direktora Doma zdravlja, profesora dr Milorada Jerkana, ovi podaci ne idu u prilog poboljšanju epidemiološke situacije. On dodaje da je  Dom zdravlja Niš, usled sumnje na koronavirus, spreman da u toku dana uradi i 500 laboratorijskih analiza, i 200 rendgen snimaka

          “To jasno ukazuje da trenutna situacija u Nišu nije kako treba, i može se reći da mahom nije dobra”, kaže dr Milorad Jerkan.

          Problem je, kako on kaže, što među obolelima sve više ima mladih između 25 i 35 godina starosti. Tesiranja se obavljaju u dve kovid ambulante, a lekari rade u tri smene.

         “Trudimo se da pružimo maksimalni komfort svim našim korisnicima i da imaju maksimalne uslove. Čeka se maksimalno 15 do 20 manuta, ovde u Kovid ambulanti u Duvaništu, dok se u centralnom objektu Doma zdravlja ne čeka uopšte”, objašnjava Jerkan.

        On dodaje da je Dom zdravlja Niš spreman da u toku dana uradi 1000 pregleda usled sumnje na koronavirus, 500 laboratorijskih analiza, i 200 rendgen snimaka.

        Radno vreme kovid ambulanti je od 7 do 22 sata. U tri smene u Kovid ambulanti u Duvaništu radi ukupno 18 lekara, 18 sestara, devet laboranta, a sličan broj je i u domu zdravlja.

       Opremanju ambulante pomogla je Vojska Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare