Povećano interesovanje za veći broj letova Niš-Tivat

NIŠ

Gradonačelnica Niša Dragana Sotrovski najavila je nedavno mogućnost povećanja avio linija iz Niša za Tivat zbog velikog interesovanja građana za ovu destinaciju. O mogućnostima da se izađe građanima u susret Sotirovski je razgovarala i sa članovima Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldinom Dobardžićem, Nebojšom Đokovićem i Slavkom Vukčevićem koji su nedavno bili njeni gosti u Gradskoj kući. Sastanku je priustvovao  i Mihajlo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije. Tom prilikom se, između ostalog, razgovaralo i  o jačanju saradnje i unapređenju avio-saobraćaja.

              „Prošle nedelje smo razgovarali sa vodećim ljudima u crnogorskoj avio-kompaniji. Oni su zainteresovani da pojačaju letove od Niša do Tivta zbog velike tražnje. Naš aerodrom i Aerodromi Srbije spremaju svu potrebnu dokumentaciju. S obzirom na to da nam država ulaže 1,1 milijardu za izgradnju zgrade terminala, za produženje staze, za uređenje prostora, za toranj, postajemo pravi evropski moderan aerodrom“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                  Ona je dodala da je saradnja ovih zemalja naročito izražena kroz inicijativu Otvoreni Balkan i da je to odlična prilika za bolju ekonomsku povezanost i zajedničke projekte u oblasti transporta i saobraćaja.

            „Niš je na raskrsnici puteva, što je danas naročito izraženo posebno kroz inicijativu Otvoreni Balkan. To je prilika da bliže sarađujemo, da se ekonomski povezujemo, da imamo zajedničke projekte i u oblasti transporta, saobraćaja. Niški aerodrom se razvija zahvaljujući podršci države. Dobićemo i produžetak staze, proširenje zgrade terminala, to znači i mogućnost za nove linije, povećanje broja letova na postojećim linijama, nove avio-kompanije i svakako veći kapacitet putnika. Imamo i viziju i za buduće linije koje će povezivati grad, radimo na projektu urbane mobilnosti, rekla je tokom sastanka gradonačelnica“, istakla je tokom susreta sa predstavnicima Aerodromi Crne Gore.

     O povećanju obnavljanju sezonske linije sa mogućim povećanjem broja sezonskih letova na relaciji Niš-Tivat govorip je tom prilikom i Mihajlo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije. On je istakao da je popunjenost letova oko 90 posto. Razgovaralo se i o mogućnostima za novu avio liniju Niš-Podgorica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare