Jedinstveno upravno mesto u Nišu dobilo priznanje NALED-a

NIŠ

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj, NALED, nagradila je Grad Niš za uspešno realizovanje projekta Jedinstveno upravno mesto, gde  građani Niša mogu lako, jednostavno, brzo i na jednom mestu, da dođu do potrebne dokumentacije. Na Jedinstvenom  upravnom mestu koje se nalazi u zgradi u ulici Nikole Pašića, ima 15 šaltera, a radno vreme je od 7,30 do 15,30 sati. Službenici su prošli odgovarajuću obuku kako bi građanima pružili precizne informacije ili im izdaju potreban dokument. Šalterski radnici su u službenim uniformama što ih čini prepoznatljivim. Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski istakla je da je otvaranje ovog mesta bio dobra potez koji je Grad učinio. Ona je najavila i otvaranje SKIP Centra koji je za sada postoji još samo u Beogradu kao i Kancelarije za brze odgovore.

                             „Nagrada znači da smo bili u pravu kada smo za sugrađane poželeli da na jednom mestu mogu da dobiju svu neophodnu dokumentaciju i mislim da su naši građani sada zadovoljni jer štede novac i vreme. Takve usluge su i više nego neophodne, i zato će vrlo brzo biti otvorena Kancelarija za brze odgovore na našem centralnom trgu, gde će biti na spratu i SKIP centar, koji će sugrađanima omogućiti da na jednom prostoru imaju takozvani prozor u svet“, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                             Grad Niš, prvi je grad posle Beograda koji će dobiti SKIP Centar, odnosno Srpsko-korejski informatičko-pristupni centar. Uspostavljanjem SКIP Centra, osim usavršavanja državnih službenika, otvaraju se vrata i građanima i start-ap kompanijama koji će imati besplatan pristup svim uslugama centra. Radove finansira Vlada Republike Koreje sa 250 hiljada evra.

                            „Otvaranje SKIP Centra očekujemo u skorije vreme. Radimo sa Vladom Srbije i Vladom Republike Koreje a cilj je da se u sopstvenom visoko tehnološki opremljenom prostoru, omogući besplatan pristup i upoznavanje sa dostignućima informaciono-komunikacionih tehnologija, posebno sa uslugama elektronske uprave koje podižu tehnološku pismenost opšte populacije“, ističe gradonačelnica Niša.

                         Sotirovski je najavila uskoro i otvarenje Kancelarije za brze odgovore za sve građane koji na jednom mestu mogu da završe svu papirologiju.

                          „Osim što će na jednom mestu građanstvo moći da dobije sve odgovore, građani će moći da daju i svoje primedbe ili iznesu predloge, a da istovremeno kroz Jedinstveno upravno mesto u zgradi Nikole Pašića, dobiju i sve potrebne papire“, kazala je Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare