Potpisan Ugovor za podršku poljoprivrednicima

VRANJE

Uoči početka Četvrtog pčelarskog sajma jugoistočnog Balkana i Drugog međunarodnog Sajma lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja i pčelinjih proizvoda u Vranju je potpisan ugovor koji se odnosi na formiranje fonda za podršku razvoju malim poljoprivrednim gazdinstvima na teritoriji grada Vranja.

Dokument je potpisan između grada Vranja, Regionalne razvojne agencije Pčinjskog okruga (VEDA) i Fondacije Ana i Vlade Divac.

Nakon potpisivanja direktorka Fondacije, Ana Košel je rekla da su tokom 15 godina postojanja i rada na različite načine pomogli više od 1.000 poljoprivrednih gazdinstava.

„Tragajući za novim načinima podrške selu došli smo do ideje da osnujemo fond za podršku poljoprivrednicima, a onivanje inovativnog fonda je podržao Projekat za konkurentnu privredu USAID . Za raspisani Konkurs za poljoprivrednike je u svakoj opštini vladalo veliko interesovanje i zato želimo da projekat implementiramo u što više delova Srbije“, rekla je direktorka fondacije Košel.

Gradonačelnik Slobodan Milenković istakao je da Grad podržava poljoprivredne proizvođače.

„Ovaj kraj ima izuzetne potencijale za razvoj poljoprivrede. Ti potencijali ne smeju biti nedovoljno ili potpuno neiskorišćeni. Oni su naša šansa za razvoj i upravo iz tog razloga grad Vranje svake godine ulaže značajna sredstva u cilju podrške poljoprivrednim proizvođačima“, istakao je gradonačelnik.

On je dodao da će zajedno sa Fondacijim Ana i Vlade Divac poljoprivrednici sa područja grad Vranja dobiti dodatnu podršku. To će doprineti njihovom jačanju, kroz povećanje poljoprivredne proizvodnje i bolji plasman, zaključio je Milenković.

Sajam je zbog pandemije orgaizovan na prostoru Sportsko-rekreativnog centra u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare