Subota u Konjičkom i Aero klubu

LESKOVAC

Lokalna samouprava omogućila je najmlađim sugrađanima da se druže na prostoru Konjičkog i Aero kluba, a za prevoz je obezbeđen i vozić „Roštiljko“. Deca, ali i njihovi roditelji, su imali prilike da se provozaju kočijama, te da dodirnu i sednu u neki od aeroplana koje poseduje Aero klub „Saša Mitrović“. Inače, Konjički klub je osnovan 1933. godine, a prve trke su organizovane pre više od 80 godina.

„Tradicionalno se na Dan grada 11. oktobra organizuju konjičke trke i to je manifestacija koju će Grad Leskovac i dalje podržavati“ rekla je Jelena Stanković, član Gradskog veća Grada Leskovca.

„Danas smo ovde da najmlađima pre svega približimo konjički sport i ove plemenite životinje. Svake godine se ovde okupi veliki broj mališana, roditelja, baka i deka i svi provedemo jedan divan dan.“

Predsednik Aero kluba „Saša Mitrović“ Goran Mladenović poželeo je svima dobrodošlicu naglasivši da je ovo zgodna prilika da se građani upoznaju sa čime se klub bavi i održava tradiciju avijatike na ovim prostorima.

„Pre tri godine smo Leskovčanima omogućili vožnju balonom, ispred LKC-a smo organizovali izložbu maketa, organizovali revijalno takmičenje u paraglajdingu, imali još mnoge aktivnosti za sve koje su zainteresovani za letenje. Uredili smo i prostor kluba, gde spada izrada parka na ulazu, klupske prosotorije i sam prilaz klubu. Za sve to imamo podršku lokalne samouprave i gradonačelnika Gorana Cvetanovića.“

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sanja
Sanja
2 godine pre

A korona?

Gledam i ne verujem
Gledam i ne verujem
2 godine pre

Predsedniče, mnogo smo te kritikovali da dovodiš lepe zene, sad ova poslednja tura nit za oko, nit za uvo. Dal neko rece da je to dobro za imidž?

Džokej
Džokej
2 godine pre

Baš to i mene začuđuje…