Potpisan memorandum o saradnji između Caritasa Niš i Romskog kulturnog centra Niš

NIŠ

U Romskom kulturnom centru Niš potpisan memorandum o saradnji između Caritasa Niš i Romskog kulturnog centra Niš, a sve kako bi se uradile planirane aktivnosti na realizaciji projekta YOUR JOB koji se finasira Austriska razvojna agencija, Caritas Austruje i Caritasa Franscuske.

„ Planirano trajanje ovog projekta je tri godine kroz ovaj projekat je planirano da budu obuhvaćeni 1000 mladih iz Srbije a da 50 posto budu žene“, kaže Svetislav Jovanović direktor Romskog kulturnog centra.

                       Cilj projekta je da se poveća zaposlenost mladih kako bi samostalno izašli na tržište,  besplatna obuka kao i da mladi konkurišu za dobijanje grantova za pokretanje spostvenog posla.

                       „Razvijanjem kompetencije radi pronalaženja posla, motivacija mladih. Korisnici programa su mladi do 30 godina, kao i teže zapošljive kategorije kao i oni koji su dugoročno nezaposleni. Korisnici socijalne pomoći, pripadnici nacionalnih manjina, osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji kao i žrtve porodičnog nasilja“, istako  je direktor Romskog kulturnog centra Svetislav Jovanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare