Postavljeni parkomati na dve lokacije u gradu

NIŠ

Stranim državljanima otežano je parkiranje u Nišu ukoliko u mobilnom telefonu nemaju brojeve ovdašnjih operatera. Zbog toga se često dešava da ne izmire račun za izdate dnevne karte za parkiranje. U tom slučaju Parking servis im može blokirati vozilo na parking mestu, ali ga mogu premestiti i na depo za uklanjanje vozila.

                          “Imamo više stotina takvih korisnika jer u prethodnom periodu nije postojao mehanizam za naplatu kao što postoji kod korisnika sa domaćim registarskim oznakama  putem javnih izvršitelja. Usklađivanjem ove odluke o javnim parkiralištima naši sugrađani  nisu više građani drugog reda koji moraju jedini da plate parking već će to morati svi korisnici parkirališta”, kaže Dejan Dimitrijević, direktor JKP “Parking servis”.

                           Automobil čiji vlasnik nije platio parking, “Parking servis” po zakonu zadržava u roku od 120 do 180 dana, posle čega može da ga otuđi na licitaciji.

                          Parkomati su postavljeni na dve lokacije, u ulici Nikole Pašića ispred Gradske uprave i na raskrsnici Dušanove i Obrenovićeve ulice.

                           “Radi se o parkomatima koji mogu da primaju novčanice, ali se može platiti parking i uz pomoć platne kartice. Konkretno, to znači da korisnici naših usluga koji parking ne mogu da plate putem SMS-a, što se odnosi opet na korisnike sa stranim brojevima telefona, mogu to da učine na jedan od ovih načina. Potrebno je da ukucaju i registarsku oznaku automobila, to se registruje u našem sistemu i oni su sigurni za svoj automobil”, kaže Dimitrijević.

                         Dimitrijević dodaje, da će na osnovu obavljenih istraživanja parkomati biti postavljena na još nekoliko lokacija u gradu.

                         Kada se radi o investicijama “Parkin servisa” u toku su radovi na rekonstrukciji i nadogradnji parkirališta sa 120 parking mesta iza Narodnog pozorišta. Ovaj parking bi trebalo da počne da radi početkom marta.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Miki
Miki
2 godine pre

U Srbiji je sve moguće. A kod pravnika pogotovo. Samo dobar advokat, lobiranje i naravno pare, i niko ti ništa ne može. A zakoni koji bi morali da se primenjuju se ne primenjuju. Džabe su doneti. Ma, koga je briga.

ivan
ivan
2 godine pre

po zakonu mogu da prodaju vozilo na licitaciji pa da li je ovo moguce