I posle šest godina žive u oštećenim kućama na klizištu

TRGOVIŠTE

Šest godina posle katastrofalnih polava u Trgovištu deset porodica iz sela Zladovce  nije ušlo u nove kuće a  pet porodica I dalje stanuje u svojim opštećenim kućama na klizištu.

Ostale porodice I dalje žive u iznajmljenim stanovima.

Iako je za njih sagradjeno deset kuća površine 60 ili 80 kvadratnih metara , koje je sa 24 miliona dinara  finansirala Vlada Republike Srbije, u njih se niko nije uselio jer lokalne vlasti nisu obezbedile vodu I kanalizacionu infrastrukturu a I dvorišta novosagradjenih kuća su puna šuta I drugog gradjevinskog materijala.

Predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić kaže da je projekat  urađen, građevinska dozvola data ali da loklne vlasti nemaju para za završne tadove.

Dodaje još da je sve  “na  odobrenju” u vladinoj Kancelariji za javna ulaganja I da se čeka na njihovu odluku.

trgoviste-kuce trgoviste-kuce-1 trgoviste-kuce-2 trgoviste-kuce-9

 

Kuće pucaju i urušavaju se svakodnevno, jer brdo na kome je mahala Suljinci klizi ka reci i dolini, upozoravaju mesštani u izvaji za vrasnjsko dopisništvo RTS.

trgoviste-kuce-8 trgoviste-kuce-7 trgoviste-kuce-4 trgoviste-kuce-5 trgoviste-kuce-6

“Puca i dalje, zemljište radi kuće idu i dalje, tako da ne znamo šta ćemo ove zime gde ćemo da prezimimo”, kaže Milutin Stamenković iz Zladovca.

“Sedimo tu, gde da idemo nemamo gde da idemo. Plašimo se kako da ne kad je kiša ne spavamo celu noć”, kaže Radovan Stamenković iz Zladovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare