Posao za 10 lica koja su uspešno završila obuku

VRANJE

Uz podršku Evropskog PROGRESA grad Vranje je uspešno realizovao projekat ,,Sprovođenje stručnog osposobljavanja u skladu sa Lokalnim akcionim planom za zapošljavanje“.

Na osnovu toga i potpisanog Ugovora o donaciji sa UNOPS, u privatnim firmama ,,Mikromodeli“ i ,,Marković“ posao na neodređeno vreme dobilo je 10 lica koja su uspešno prošla treomesečnu obuku.

Projekat je obuhvatio osetljive kategorije nezaposlenih lica sa trećim i četvrtim stepenom srednje stručne spreme do 30 godina i starosti preko 50 godina.

Ukupna vrednost projekta je 12.340 evra. Grad Vranje je učestvovao sa 2.640, a Evropski PROGRES sa 9.700 evra.

Gradonačelnik, dr Slobodan Milenković je zahvalan partnerima na podršci koju su pružili u realizaciji ovog projekta.

Ističe da je prioritet lokalne samouprave otvaranje novih radnih mesta i da se preduzimaju sve aktivnosti kako bi ostvarili taj strateški cilj.

Menadžer Marko Vujačić kaže da je Evropski PROGRES realizovao deset sličnih projekata.

„Preko 330 korisnika je prošlo određene obuke, 88 je dobilo posao, a do kraja godine taj broj će biti 150. To je uspeh, kao i činjenica da su nezaposlena lica stekla veštine, koje mogu da zadovolje potrebe tržišta“, rekao je Vujačić.

Ovo je snažan podsticaj privatnim preduzetnicima smatraju vlasnici preduzeća ,,Mikromodeli“ i ,,Marković“, Radovan Stanković i Duško Marković.

Projekat su podržale Evopska unija i Vlade Švajcarske i Srbije.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare