POSAO U “GEOKSU” ZA 1250 VRANJANACA

VRANJE

Oko 1250 vranjanaca dobiće posao u fabrici „Geoks“  čiji se početak rada očekuje uskoro, rekao je gradonačelnik Vranja Zoran Antić prilikom  obilaska radova na izgradnji fabričkog pogona „Geoksa“ u Slobodnoj zoni u Bunuševcu.

 

Antić je rekao da je lokalna samouprava uložila preko 70 miliona dinara u infrastrukturne aktivnosti u Slobodnoj zoni.

Novac je uložen u izgradnju saobraćajnica, kanalizacionog kolektora, vodovodne mreže i atmosferske kanalizacije i dvostrukog kablovskog naponskog voda.

„Mi se nalazimo trenutno u finišu radova i u razgovoru sa našim partnerima u „Geoksu“ saznali smo da su već počeli sa unosom mašina u proizvodne hale. U skladu sa dogovorom, biće omogućen sa naše strane i rad Trening centra za obuku radnika, jer se očekuje da se samo u prvoj fazi u ovoj kompaniji uposli oko 1250 Vranjanaca“, rekao je Antić.

On je dodao i da će biti neophodna pomoć države od oko 200 miliona dinara za finansiranje radova na izgradnji zaobilaznice oko Bunuševca, koja će spojiti Slobodnu zonu sa Koridorom 10.

Iz budžeta Srbije4 do sada je uloženo  89 miliona dinara za radove na nivelaciji terena u Bunuševcu.

Antić je rekoa i da je  lokalna samouprava radila i na sređivanju planske dokumentacije i uređenju urgentnih infrastrukturnih radova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare