Porodilište dobilo CHG aparat

LESKOVAC

 

Kompanija Don Don i trgovinski lanac„Orion“, donirali su leskovačkoj Opštoj bolnici CHG aparat.

Zahvaljujući tome što je nabavka aparata obavljena uz posredstvo bolnice, plaćen je 500.000 dinara, dok mu je prodajna cena 800.000 dinara, rečeno je  danas, na konferenciji za novinare.

Ovaj aparat je za službu ginekologije od velikog značaja, rekla je načelnica Odeljenja ginekologije Slađana Stojanović .

“Dobijamo novi CHG aparat koji će biti u porodilištu, imamo kontinuirani CHG monitoring trudnica koje se nalaze u porađaju, što je jako značajno. Imamo samo jedan aparat novijeg tipa koji se stalno u funkciji, od mogućih sedam koji se stalno kvare, tako da se sa Odeljenja patologije u porodilište doveze po jedan ili dva aparata. CHG aparat je jako važan za praćenje rada bebinog srca i fetusa u toku porađaja i kontrakcija kod trudica”, objasnila je ona.

“Koristimo instrumente iz vremena doktora Kiša, naši lekari su jako spretni u njihovom korišćenju i to rade odlično, ali su oni vrlo stari”, rekla je  Stojanović.

Direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević je rekao da moraju da se zamene stari instrumenata, i to na svim odeljenjima, jer je ovaj problem na neki način bio stavljen „u drugi plan“, a veća pažnja je poklonjena nabavci skupljih aparata.

Stojanović  je rekla da je porodilištu prioritetno potreban i novi ultrazvučni aparat, jer su postojeći jako stari.

Kompanije Dod Don i Orion pokušaće da pomognu i u rešavanju ovog problema, rečeno je na konferenciji.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare