Od gripa najviše obolelih u Leskovcu i Vlasotincu

LESKOVAC

 

U periodu od 13. do19. februara 2017. godine (sedma nedelja izveštavanja o gripu od početka proglašavanja eidemije) na teritoriji Jablaničkog okruga i dalje se beleži pad obolelih od gripa i ostalih virusnih infekcija. U ovoj nedelji bilo je 496 slučajeva obolevanja, što je manje u odnosu na šestu nedelju izveštavanja kada je prijavljeno 729  slučajeva.

I dalje je najviše zahvaćena populacija predškolske i školske dece.

U ovom period najveći broj obolelih je na teritoriji opštine Vlasotince (210), pa na teritoriji opštine Leskovac (184 slučaja).

Ovi podaci Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) ukazuju na to da se epidemija smiruje, ali da je još uvek prisutna. Naime, početkom januara, nakon proglašavanja epidemije, broj obolelih bio je 1.477, da bi naredne nedelje, od 9. do 15. januara taj broj porastao na 2.250, kada je došlo i do kulminacije epidemije. Nakon ove nedelje broj obelelih je u opadanju, tako da ih je od 16. do 22. januara na teritoriji Jablaničkog okruga bilo 1.842, a od 30. januara do 5. februara 1.014.

Za sve vreme trajanja epidemije broj obolelih bio je najveći u Leskovcu i Vlasotincu, dok pojave gripa nije bilo u Crnoj Travi, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare