POPLAVE ZAOBIŠLE LESKOVAC

LESKOVAC

 

U Srbiji je sanirano preko 160 objekata u šta je „pametno investirano“ milijardu i nešto dinara. To je jedan od razloga što su ove godine polave nanele manje štete nego 2014, rekao je Dragoljub Miljojković, direktor vodoprivrdnog centra „Niš“ u Leskovcu na sastanku Saveta Jablaničkog upravnog okruga. Nismo imali velikih problema sa poplavama jer je u prošloj godini grad Leskovac uložio 5 miliona dinara u sanaciju i regulaciju devet lokacija, čime su otklonjene sve kritične tačke i opasnost od poplava smanjena na minimum, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, a prenosi Nova Naša reč.

Predstavnici Vojne akademije promovisali su u Leskovcu vojne škole, u kojima upis traje do kraja ovog meseca. O tome, kao i o tome kako je u Gimnaziji protekla promocija vojnih škola i kakav je stav srednjoškolaca o njima, piše najnoviji broj Nove Naše reči.

Nova Naša reč donosi intervju sa Časlavom Lazarevićem, direktorom javnog preduzeća „Dom“, koje je u velikim problemima jer zbog procesa restitucije gubi prihod od 2 miliona dinara na mesečnom nivou. Da li je samo to uzrok teške situacije u preduzeću, u kome plate kasne 11 meseci, koliko je lokala i stanova u vlasništvu grada, kolike su cene i kako se naplaćuje zakup, šta se preduzima povodom pojave podzakupa, piše Nova Naša reč.

U tekstu pod nazivom „9 mart. – pogled iz tenka“ za Novu Našu reč priča Leskovčanin Slaviša Sinadinović Cvrle, koji je u demonstracijama „učestovao“ kao vojnik iz tenka. Sećajući se tog događaja on kaže da je policija tukla demonstrante i bahato se ponašala, dok je vojska bila na strani naroda i dočekana je prijateljski.

Nova Naša reč donosi izveštaje sa poslednjih sednica Gradskog veća, na kojima su donete odluke o ustupanju bez naknade zemljišta u vlasništvu grada „Juri“, gde će ova kompanija graditi novi pogon. Zatim, usvojeni su programi sistemske deratizacije i dezinsekcije, odobreni su projekti iz kulture i sporta koji će se finansirati ili sufinasirati iz budžeta grada, izabrana je komisija za projekte u oblasti medija i doneto je niz drugih odluka.

Leskovački nedeljnik piše o ostalim aktuelnim dešavanjima koja su obeležila prethodnu nedelju: donaciji „Jure“ Službi radiologije Doma zdravalja u Leskovcu, zbog čega je smena direktora dovela do svađe u vladajućoj koaliciji u Lebanu, o projektu EpuS-a „Budi drugačiji“ u cilju podsticanja preduzetničkog samozapošljavanja mladih i drugo.

I ovaj broj pažnju posvećuje predstojećim izborima, pa u Novoj Našoj reči možete pročitati koje su još stranke i koalicije podnele izborne liste, kao i šta se još dešavalo na političkoj sceni Leskovca.

Najnoviji broj Nove Naše reči donosi zanimljivu priču o Amaterskoj pozorišnoj trupi iz Vlasotinca koja postoji više od 80 godina. U feljtonu „Leskovčani beogradske dijastpore“ autor Žarko Spasić piše o profesoru dr Kornelu Emanu.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare