Ponovo radi sajt emisije „Slobodno srpski“

GRAČANICA

(Cenzolovka)

Sajt emisije “Slobodno srpski” ponovo je u funkciji posle šest hakerskih napada koji su se dogodili u proteklih godinu i po dana.

Sajt je nakon poslednjeg napada, pre oko dva meseca, potpuno „uništen“.

„Morali smo da izradimo novi veb sajt jer posle najnovijeg napada, marta ove godine, nije bilo moguće da stari ponovo stavimo u funkciju. Na novom sajtu nalazi se kompletna arhiva svih emisija ’Slobodno srpski’, ali nismo uspeli da vratimo desetine hiljada komentara građana na te emisije“, kaže autor emisije „Slobodno srpski“ Budimir Ničić.

Sajt emisije „Slobodno srpski“, koja se realizuje u produkciji Medija centra u Čaglavici, prvi put je hakovan januara prošle godine i to četiri puta za tri dana, uoči i nakon što je na njemu emitovan intervju sa predsednikom Građanske inicijative „Za naš Zvečan“ Dragišom Milovićem.

„Tada smo slučaj prijavili Policiji Kosova i mislim da su policajci bili zaintereosavani da to reše, jer su me dva puta zvali da dajem izjavu u vezi toga. Međutim, ipak nije otkriveno ko je ’oborio’ sajt. Peti hakerski napad je bio januara ove godine kada je pored sajta ’Slobodno srpski’, oboren i sajt Medija centra koji je bio na istom hostingu, a poslednji put marta ove godine i tada to nismo prijavljivali policiji. Inače, sajt Medija centra na kome je bilo više od 200 transkripta debata koje smo proteklih godina organizovali u Medija centru, na srpskom, albanskom i engleskom jeziku, još uvek nije u funkciji i nisam siguran da li ćemo uopšte moći da vratimo taj materijal“, kaže Ničić.

Emisija „Slobodno srpski“ realizuje se u produkciji Medija centra od 10. oktobra 2010. godine i do sada su emitovane 343 emisije.

Ova emisija ne emituje se od novembra prošle godine, ali kako najavljuje autor Budimir Ničić, uskoro će se pnovo pojaviti na kanalima TV Herc, TV Puls, TV Mir, RTV KIM, RTK1 i RTK2.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare