Ljiljana Stjepanović: Meni je scena lek

LESKOVAC

Na tribini „U krupnom planu“ Leskovačkog kulurnog centra gostovala je Ljiljana Stjepanović, proslavljena pozorišna, filmska i televizijska glumica. Ona je u razgovoru sa Ivanom Ristić govorila o svom stvaralaštvu, ključnim ličnostima i događajima u svojoj karijeri, rekavši da joj je veliko zadovoljstvo prilika da direktno razgovara sa publikom.

„Kada ste u pozorištu, na sceni, to niste vi lično, nego neki lik koga igrate, tako da mi je to lakše. Na ovoj tribini sam to ja i potpuno je uzbudljivije, nema „četvrtog“ zida koji je, u stvari, publika. Nadam se da me nećete zvati samo da će me iz Leskovca zvati i da igram neku predstavu, jer, znate, ja znam i da glumim, a ne samo da dajem intervjue“ kroz šalu je rekla Ljiljana Stjepanović, najavivši da će u novembru biti ponovo u Leskovcu kao član žirija. Inače, ona je mnogo poznatija po ulogama u tv-serijama, nego u filmovima, a i u poslednje vreme mnogo više je angažovana upravo u serijama.

„Igrala bih ja i u filmovima, ali me ne zovu. MIslim da sam nedovoljno filmova snimila za karijeru koja traje već 44 godina. Na leto me očekuje snimanje jedne nove serije, igraću jednu gradsku ženu koja je potpuno drugačija od Radojke iz „Selo gori a baba se češlja“. MIslim da će se to mlađoj populaciji više dopasti, jer je to gospođa koja ima decu, bori se sa njima, to je jedna , mangašica, žena koja je spremna na sve. To je nešto potpuno novo i drugačije od onoga što sam do sada radila. Što se filmova tiče, na žalost, imam samo desetak filmova iza sebe. Ali, moj lični stav i ljubav je pozorište. Mislim da tako i svaki glumac misli. Razmena energije u pozorištu je nezamenljiva. Meni mladi glumci kažu da mi je lako, jer me voli publika, ali to nije tačno, zato što, u stvari, ja volim publiku. Ja svaki gram svoje energije i ljubavi dam toj publici i to mora da se vrati i da se oseti na sceni. Znate kada se ja klanjam, oseća se ta čudesna energija, ta ljubav, jer meni ne treba ni cveće, ne treba mi ništa, ja sam tada srećna. Ja sam jedna zdrava žena kojoj je scena lek, banja koju koriste žene u mojim godinama. Ja ne da sam neko drugo biće, nego sam sadašnje ovdašnje ozdravljeno biće. Ja odem kući zadovoljna, nemam pritisak, šećer, ništa me ne boli, odem nadahnuta, napunjena novom energijom, novom ljubavlju i to je veličina ovag posla.“

Ljiljana Stjepanović, danas penzioner, je bila prvakinja Pozorišta na Terazijama gde je odigrala značajan repertoar za koji je dobila najveća priznanja. Dobitnica je, između ostalih, nagrade „Žanka Stokić“ za izuzetan doprinos srpskoj filmskoj, televizijskoj i pozorišnoj umetnosti, „Nušićeve nagrade“ za životno delo glumcu komičaru i dve statuete „Ćuran“ na Danima komedije u Jagodini. Najširu popularnost stekla je upečatljivim ulogama u televizijskim serijama „Bolji život“, „Srećni ljudi“, „Porodično blago“ i „Selo gori a baba se češlja“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare