Ponovo rade zelene pijace u Vranju

VRANJE

U Vranju su od danas ponovo otvorene zelene pijace Bujkovski most i Tekija.

Biće otvorene od 9 do 15 sati.

To je odlučio Gradski štab za vanredne situacije u Vranju, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije.

„Prodavci su u obavezi da primenjuju sve mere zaštite koje podrazumevaju obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica, kao i poštovanje socijalne distance. Na ulazima u pijačne prostore volonteri će vršiti dezinfekciju ruku kupaca“, kaže Zoran Dimitrijević, direktor JKP „Komrad“.

Na gradskim zelenim pijacama dozvoljena je samo prodaja poljoprivrednih proizvoda.

Na snazi je još uvek zabrana vanpijačne prodaje, kao i robe široke potrošnje.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
gvoždjara
gvoždjara
4 godine pre

– To na žalost nisu odluke Vlade jer da jesu, leskovačke pijace bi danas morale da otpočnu sa radom širom Srbije bez izuzetka. To su samo preporuke Vlade, a lokalni Krizni štabovi na osnovu situacije na terenu donose odluke, da li su se stekli uslovi za ispunjavanje tih preporuka.
– Neko razuman je u Beogradu konačno smogao hrabrosti da “Vrhovnom sveznanju” objasni da srpskog seljaka treba spasiti davljenja jer mu je voda došla do nosa, i da otvorene zelene pijace predstavljaju mnogo manju zdravstvenu opasnost od marketa i divljih pijaca čije nicanje niko ne može ni da spreči niti da kontroliše.
– U Leskovcu ćemo na potvrdu ove odluke nažalost morati da sačekamo još koji dan, što će se naravno katastrofalno odraziti po poljoprivredne proizvođače.
– Zašto u Leskovcu to mora biti tako, mimo normalnijeg sveta?
– Zato što je komandant leskovačkog Kriznog štaba, pre samo neki dan, pred kamerama pokazao sve svoje neznanje i nerazumevanje problema, pa je u svom besu i nemoći zbog katastrofalne “bolničke situacije” za koju je i neposredno i posredno glavni krivac, sav svoj bes i nemoć iskalio na sasvim razumnom predlogu oficira Vojske Srbije, koji je član kriznog štaba.
– Dakle čim se Meskova sujeta bar malo povuče u svoju mišju rupicu, pijace će početi sa radom. A dotle, cena crnog luka ko banane, a korona gratis.