“Pomak” u Vlasotincu

VLASOTINCE


Dobra saradnja sa leskovačkim piscima i sa Udruženjem pisaca Leskovca, koje je izdavač časopisa za umetnost i kulturu ,,Pomak”, bili su više nego prijatna obaveza da ovaj časopis bude predstavljen vlasotinačkoj publici.

 • U petak, 10. juna, u goste našoj biblioteci došlo je čak 13 literarnih stvaralaca iz Leskovca, koji su želeli da se prikažu Vlasotincu. Razlog tome je zaista poseban – 25 godina od pokretanja ,,Pomaka” – istakao je direktor vlasotinačke narodne biblioteka Srba Takić, hvaleći pri tom upornost trajanja i kvalitet priloga zastupljenih u ovom broju časopisa, da bi dodao još da su vlasotinačke literate uvek sa uvažavanjem gledale na veći i kulturnim sadržajima bogatiji Leskovac:
 • Ali i mi smo tom stvaralaštvu dali doprinos jer je mnogo Vlasotinčana dalo svoje priloge kulturnom stvaralaštvu regionalne prestonice – podsetio je Takić.
  O najnovijem broju Pomaka govorila je Jelena Janković, predsednica Udruženja pisaca Leskovca, koja je pohvalila podršku lokalne samouprave, ali i odala priznanje svim dosadašnjim urednicima, koji su svojim trudom osiguravali njegovo trajanje. Ona je, ove večeri bila u ulozi domaćina i najavljivala svakog od prisutnih pisaca.
  Prisutni gosti, koji su se predstavili svojim prilozima, osim urednice, bili su: Nebojša Đokić, Jovica Stamenković, Gorica Doderović, Jovan Dimitrijević, Slavica Blažić, Zoran Jovanović Jajinski, Ljiljana Milenković Takić, Dobrila Stojanović, Vesna Stojković i Danilo Kocić, koji je bio posebno pozvan da, osim o svom radu, govori i o svojoj knjizi „Leskovački pisci i njihovo doba“.
  Naročitu draž ovoj večeri dali su muzički urednik Udruženja, Vladimir Mladenović i vokalni solista Sara Stanković.
  Neformalno druženje pisaca dva grada nastavilo se do kasno, omogućivši dogovore oko novih predstavljanja i pesničkih susretanja, kao i dalje saradnje dve kulturne institucije.
  A kako bi drugojačije pisci, nego do kasno u noć.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare