Politika i ljubav: U Vranju naprednjaci i socijalisti zajedno u kampanji

VRANJE

U politici nema emocija, samo interes i zato sam siguran da će za zajedničkog kandidata vladajuće koalicije za predsednika Srbije, Aleksandra Vučića na području Pčinjskog okruga glasati preko 70 odsto biračkog tela, izjavio je predsednik Gradskog odbora SPS u Vranju, Zoran Antić. Istog stava je i predsednik Okružnog odbora SNS i narodni poslanik, Slaviša Bujlatović.

Oni su to izjavili novinarima, nakon sastanka u prostorijama naprednjaka u Vranju, na kome su razgovarali o zajedničkom nastupu u predizbornoj kampanji.

Uprkos netrpeljivosti koja je do polovine marta vladala među ove dve stranke na lokalu dogovoren je zajednički nastup u kampanji čiji je cilj pobeda Vučića.

„Naš zajednički kandidat će pobediti u prvom krugu, a nakon toga ćemo razgovarati o našem učešću u vršenju vlasti na lokalu. U politici je veština da od nemogućeg stvorite moguće. Nije teško objasniti  biračkom telu zašto treba glasati za kandidata Vučića. To je državni, nacionalni interes i SPS na lokalu, je dobio zadatak od predsednika partije Ivice Dačića, da podrže zajedničkog kandidata. Naše biračko telo je stabilno i disciplinovano i najvažniji je zadatak pobeda kandidata vladajuće koalicije“, rekao je Antić.

On je dodao da je sada realnost da socijalisti i naprednjaci u Vranju sarađuju.

„Biće prilično politički odgovorno da objasnimo našem članstvu i biračima zašto je  važno i bitno da Vučić bude predsednik Srbije. To je zadatak i izazov i mislim da cemo to  korektno da odradimo. Posle 2. aprila očekujem da se otvore neke druge teme o daljem produbljivanju naše saradnje“, rekao je Antić.

Slaviša Bulatović smatra da će iskustvo socijalista u izbornoj kampanji i izborima, biti od velike koristiti naprednjacima u predstojećim predsedničkim izborima.

„Mislim da je od izuzetnog značaja što je jedna partija sa tradicijom kakvu ima SPS podržala kandidaturu Vučića. Od velikog je značaja da pobedi Aleksandar Vučić, kako bi naša država nastavila da ide putem oporavka i napretka, putem kojim je išla u prethodne tri godine“, kazao je Bulatović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare